Smrt je vždycky dobrá reklama

V krvavý pátek minulého týdne to byla snad jediná dobrá zpráva. Zpráva o smrti geniálního kreslíře a krále českého komiksu Káji Saudka se obešla bez zbytečných podrobností.

Pochybnost, zda byl či nebyl  tzv. odpojen  od hadiček  zůstává.  Možná se vyskytly nějaké komplikace neslučitelné s dalším udržováním tělesných funkcí. Hovoří se o zástavě srdce…Vlastně to není podstatné.  Po tolika letech udržování jeho těla v kómatu byla naděje na  alespoň trochu důstojný život takřka rovna nule, i kdyby se stal zázrak.  Jsou situace, kdy i smrt je lepší než život. I smrt může být milosrdná.

Když jsem pak  večer viděla ve zprávách vdovu i dceru hovořící o své ztrátě, dost ve mně zatrnulo. Nejsem hyena a soucit mi snad není cizí, ale když někdo dává rozhovor o smrti svého manžela a otce v prostorách, kde se koná jeho nyní již posmrtná výstava erotických kreseb...Původně byla plánována a zahájena k jeho osmdesátinám. Kdo chce vyjádřit svou soustrast rodině, může se přijít podepsat…Kondolenční archy jsou v galerii k dispozici. Přijďte na výstavu, přijďte všichni…vždyť je to tak dojemné! Výprodej rodinného neštěstí…..A co na to on? On už se dlouho bránit nemůže!

Autor: Martina Franzová | neděle 28.6.2015 19:17 | karma článku: 14,87 | přečteno: 880x