Romantické letní večery s knihou

Je červenec. Parné letní dny přecházejí v neméně dusné večery a noci. Uléhám do postele, otevřeným oknem doznívají zvuky velkoměsta. Sahám po knize, ještě dočíst kapitolu a pak se mi snad konečně podaří usnout. "BZZZZZ!" Soustředění v háji, v hlavě jediná myšlenka "Kde je ten šmejd?"

Střídá jí druhá - spíš výčitka: "Proč sis nekoupila ten osvědčený televizní Raid?" Znovu se zaposlouchám. TICHO: Očima hledám, kde jsem skončila. "BZZZZZ!" Rovnou nad mou hlavou. Zabít ho, zničit, zadupat do země...Čím? Sahám po otevřené knize - Erich Fromm "Umění milovat". Tak to NE! To přece nejde, ten obsah a ta bílá ušlechtilá vazba! Chvíli zaváhání využívá sadistický hmyzák a hbitě mění polohu. Vyzbrojena sandálem balancuji na okraji postele. Podařilo se! Na "Umění milovat" už nějak nemám náladu. Rychle usnout, než se tu objeví pozůstalí....

Další večer máme reprízu. "BZZZZZZ!" Tentokrát jsem sáhla po brakové literatuře. Využila jsem momentu překvapení a na ošklivé zeleno-fialové obálce přibyla jedna černo-červená skvrnka. Není nad romantické letní večery s knihou. Někdy i pokleslá brožovaná ohmataná kniha udělá větší službu než celý Erich Fromm.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martina Franzová | pátek 25.7.2014 0:37 | karma článku: 8,03 | přečteno: 249x