Ráno vstanu a budu na seznamu zrádců (sci-fi?)

Zítra ráno v pět si pro mě přijdou.Vědci z Masaryčky* (nemyslím bezdomovce z pražského nádraží) mě totiž ve své nejnovější studii vyhodnotili jako zatvrzelého euroskeptického škůdce a prokremelského a propekingského agenta.

Chovanec s Pelikánem nezaváhali a jdou po mně jdou… Seznam mých hříchů je totiž dlouhý.

V hlavě se mi začnou rojit myšlenky, kdože to asi splnil svou občanskou povinnost?

Sousedé? Je už léto,  okna otevřená, možná zaslechli z nahlas puštěné televize, že „Prima jede“!

Nebo snad pošťačka nahlásila, že odebírám Literární noviny? Těžko se můžu vymlouvat, že si tam prohlížím jen obrázky a ty toxické články Terezy Spencerové vůbec ale vůbec nečtu. Kdo ale mohl vědět, že stejně laděné články sleduji na Parlamentních listech?

Někdo mě prásknul, že už léta chodím cvičit tai-chi – to je jasné napojení na Čínu. Ježišmarjá, vždyť já si občas zajdu na kuřecí kung-pao. Jak jsem mohla být tak lehkomyslná? Tedy celou dobu si myslím, že tam obsluhují spíše samé Vietnamky, ale podezřelé to samozřejmě je.

Vietnamci – no jasně, včera jsem si u toho našeho kupovala ruskou zmrzlinu, další  přitěžující okolnost. Ještě že děti už jsou velké,  na ruském kole jsme nebyli ani nepamatuji.

Prodavač v drogérii se včera tak divně tvářil, když jsem si odmítla koupit nabízený prostředek na hubení plevele Roundup, protože ho vyrábí Monsanto. Ty řeči o tom, jak nás Američani chtějí otrávit, jsem si tedy mohla odpustit!

Nebo, že by za tím byl ten chlapec Zuckerberg, jak sliboval Angele, že nás bude sledovat na googlu nebo facebooku, nebo kde?  Že já stará …… jsem si s touhle prý „sociální“ sítí něco začínala, v mém věku! Pak se neudržím a lajkuju,  co nemám a komentuju… a už je to tady!

Podezírat kamarády se mi příčí, ale tuhle jsem v rozhovoru s nimi použila zakázané slovo BREXIT, ale jak se to tak rychle doneslo Evropské komisi?  Měla jsem si dát pozor a mluvit pouze o britském východu, nebo spíše jen zmínit jakési referendum v jisté nejmenované zemi, které určitě dobře dopadne. Jako ty volby v Rakousku, že?

Odmítla jsem zesměšňování amerického republikánského kandidáta na prezidenta kvůli té jeho blond  přehazovačce, když se tím holky v kavárně tak pěkně bavily. Říkaly, že jsem divná, aha!

Last but not least  - včera jsem ošklivě okomentovala myšlenkově vyspělé dílko kolegy blogera,  iniciativního aktivisty Pesczyńského! Mea culpa,  jak říkáme my,  rádoby-intoši!

Sci-fi? Možná, ale pro jistotu si teď dávám před spaním pod polštář kartáček na zuby a pár kousků čistého spodního prádla.

Vysvětlivky: *z „Masaryčky“  viz zpráva na idnes.cz

http://zpravy.idnes.cz/analyza-prokremelskych-webu-evropske-hodnoty-masarykova-univerzita-gregor-vejvodova-g5a-/domaci.aspx?c=A160613_122145_domaci_jw

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martina Franzová | čtvrtek 16.6.2016 8:09 | karma článku: 36,08 | přečteno: 1117x