Maturita z teorie genderu v roce 2035 - Podíl Járy Cimrmana na jejím vzniku

Profesor/ka: Vážení přísedící, teď mezi námi uvítáme Jarko Jandu! Tak ničeho se neboj, Jarko, a začni! Jarko: Já jsem si zvolil/la otázku vzniku genderové teorie a podílu Járy Cimrmana na jejím vzniku 

Profesor/ka: Ano, tak už začni, určitě ses pečlivě připravoval/la. Patrně ti pomáhali také tvůj rodič jedna a rodič dvě.

Jarko: Ano, tak tedy Jára Cimrman byl největším světovým spisovatelem, vynálezcem, malířem, fyzikem, lyžařem, filozofem.... Profesor/ka: Jistě, můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale... ale to hlavní jsme se nedozvěděli. Jára Cimrman byl čím? Jarko: Světoobčanem? Profesor/ka: Správně – ovšem jeho působení v oblasti globalizace, multikulturarizace atd. necháme stranou a budeme se věnovat genderu. Proč ho tedy pokládáme za takového táto-mámu našeho vítězného hnutí? Jarko: V dětství nosil šaty po své starší sestře a ehm... Profesor/ka: Proč je nosil? Jarko: Protože jeho rodiče byli chudí a chtěli ušetřit? Profesor/ka: No ano, to také, ale hlavně si Járovi rodiče už v tomto šerém pravěku naší osvícené doby  uvědomili, že pohlaví dítěte je otázkou jeho svobodné volby, že... To přece víš, tohle jsme přece už stokrát probírali! Jarko: Ano, už si vzpomínám, až na střední škole pro dívky, si Jára uvědomil/la jistou fyzickou odlišnost od svých spolužaček. Protože tehdy ještě nebyla lékařská věda na tak vysoké úrovni jako dnes, nemohl/la se jaksi přebytečných orgánů takto zbavit a byl odsouzen žít dále v těle muže. Profesor/ka: Velmi správně, no vidíš jak ti to jde. Ovšem jeho/její duše strádala a proto se vrhl/la na kariéru vynálezce, sportovce, spisovatele a tak dále,  kdežto ve svém osobním životě nikdy nedosáhl/la uspokojení. Tehdy ještě neexistovalo ani registrované partnerství – tento smutný relikt z dvacátého století, natož man-manství či žen-ženství,  které tak skvěle v dnešní době nahradilo minoritní a zastaralé manželství.Chtěl/la bys ještě něco dodat? Ne, tak děkujeme, bylo to jako vždy výborné a pozdravuj pana rodiče jedna do Bruselu, určitě ho/jí tam čeká ještě hodně práce! Jarko: Děkuji! Vyřídím!

Autor: Martina Franzová | pondělí 28.1.2019 8:18 | karma článku: 26,85 | přečteno: 673x