Láska, sex a internet aneb Sezname, Sezname do roka a do dne!

„Tak nám zrušili Seznamku!“ řekla posluhovačka panu Švejkovi. „A kterou, paní Muellerová, myslíte tu na  lidé.cz?“

Paní Muellerová přišla pravda s křížkem po funuse, tahle novinka je už dva měsíce stará. Seznam se zřejmě inovací Lidé.cz mnoha svým „lidem“ nezavděčil. Je ti více než 25 let  - jsi odepsaný, na serveru si už ani nepopovídáš ani se neseznámíš. Zato mladí veselí lidé nejen s heterosexuální orientací jsou vítáni. Pro jistotu (kdyby někdo z nich neuměl číst) je tu vyvedeno graficky, jak holky chodí s holkama (a drží se za ruku) a kluci zase s klukama též. Sice to připomíná reklamu na veřejné (i na neveřejné) záchodky, ale co naděláš, pokrok je pokrok!

Jak píše jedna nespokojená bývalá příznivkyně – „Doba už je taková, vede ke zjednodušování (rozuměj přizpůsobování pro uživatele s IQ pokojové teploty) a to především se zaměřením na mladé. Mladá jsem i já, i přesto říkám – nelíbí se mi to!“ Někteří i vyhrožují. „Hanba ti Sezname, že neposloucháš davy lidí“. Ještě dál zašel jeden stěžovatel: „Udělali jste z toho teď jeden velký veřejný bordel pro devianty: Čím si na tom vyděláte teď? Že vymyjete mozky nové generaci, aby vám cpala penízky někde jinde?“

Můžete namítnout, že seznamek je na internetu celá řada. Proč tedy brečet na tomto hrobě. Ano, existují i seznamky pro starší a pokročilé se staromódní sexuální orientací. Často jsou placené a ne tak snadno přístupné. Existují i seznamky podvodné, ale i o těch si už vrabci na diskusních fórech štěbetají a varují nás. Nás, kterým už není těch sladkých šestnáct let! Jak život běžel, ocitli jsme se sami na všechny radosti i strasti, nebo jsme konečně vyvázli z bolestných vztahů a přesto věříme a doufáme, že nás třeba ještě něco pěkného čeká. Nemusí to být láska s velkým L, stačilo by poznat spřízněnou duši, zajít s ním nebo s ní do kina, na dvojku vína nebo třeba na fotbal.

Znám pár příběhů lidí - těch opravdových z masa a kostí, co díky Seznamu a Lidé.cz našli přátele, ne ty virtuální ale skutečné. Dokázali se na základě společných zájmů a koníčků setkat, jeli kvůli pohledu z očí do očí desítky a stovky kilometrů, aby se utvrdili v tom, že „jsme jedné krve, ty a já!“. Proč všechno hezké a přínosné musí jednou skončit? Kdo nemá tu správnou aplikaci v mobilu – je vyřazen. Koho zajímá hlubší poznání, skutečné přátelství, možnost sdílení? To všechno je už pasé! Prachy a sex že lžou? Ani náhodou, alespoň podle Seznamu! Sezname, Sezname, nahlédla jsem do tvých inovovaných diskusních fór a bylo mi smutno a styděla jsem se za duševní úroveň diskutujících.

Těch možností, jak se seznámit v našem věku, stále ubývá. Večer po práci sedáme k počítači a hledáme…… Ale koho to dnes zajímá? Že bychom už nebyli ti správní „lidé.cz“?

Autor: Martina Franzová | pondělí 23.6.2014 7:58 | karma článku: 13,42 | přečteno: 759x