Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já jen technickou pro ty mladší čtenáře. Povídky Š+G nemohly vznikat na konci sedmdesátých let, neboť Jiří Grossmann zemřel na jejich začátku, konkrétně 5. prosince 1971.

2 0
možnosti
MF

Pane Preslere, máte samozřejmě pravdu, jsem holt "blondýna", hned jsem to opravila na léta šedesátá!

0 0
možnosti
DM

Povídka z pera  Š+G by byla sice mnohem tetrálnější a dramatičtější,možná i nějaká ta zlomenina či procvaknutá registračka:-),ale vtipné to bylo a četlo se to dobře...

0 0
možnosti
Foto

R95o63m23a58n 66K88o27z37e57l

7. 12. 2015 10:54

Jak kamarád vzpomínal, úřednice mu s velkou slávou vytiskly nějakou nabídku práce, přitom ji už sám dávno viděl a odpovídal si na ni.

0 0
možnosti
LH

Byl jsem již několikrát nezaměstnaný (v této době opět, ale "práci nedostanu černou kůži mám",.... to jsem si jenom půjčil z písničky....., ale je mi 62 a pro firmy jsem už od svých padesáti let NEPERSPEKTIVNÍ, takto se mnou jednají ve firmách), takže plně vím, o čem mluvíte.

Zlatí komunisti, tam jsem za celou dobu svého života v socialismu neprostál tolik času ve frontách a neprojezdil tolik km při shánění nedostatkového zboží jako od té doby co jsem nezaměstnaný a sháním práci.Za minulý rok 2500km na kole (na benzín není), letos 2000 km opět na kole.

A úřad práce s hledáním práce NEPOMŮŽE.Paní se mně jen zeptala jestli jsem si něco našel, pak MÁTE INTERNET?,TAK HLEDEJTE TAM, nebo NA CHODBĚ JE VYVĚŠENA TABULE KDE FIRMY SHÁNĚJÍ LIDI, TAK SI TO TAM PŘEČTĚTE.Do pěti minut jsem byl venku.Každý měsíc se tam musíte hlásit což znamená 60 Kč za autobus, (v létě teda na kole) fronta na 2-3 hodiny.

Ano, to jsou výdobytky kapitalismu!!!!!!!!

Tenkrát to nedostatkové zboží jsem mohl kompenzovat něčím jiným (toaletní papír novinami) nebo jsem si zkrátka řekl, vždyť to vlastně nepotřebuji a do fronty jsem se nepostavil.Ale v dnešní době PRÁCI NIČÍM NENAHRADÍM, protože instituce nezajímá, že nemám z čeho zaplatit elektriku, vodu, odpady atd.

1 1
možnosti
IK

Výborně popsáno. Synovi přeji brzké nalezení solidního zaměstnání.

Při čtení jsem si nemohla nevzpomenout na Comeback, konkrétně díl "Zlatá ledvina", také pěkně zobrazeny poměry na ÚP.

1 0
možnosti
MF

Díky, také si občas vzpomenu na kouzelně vypraštěnou úřednici, která zápasila s počítačem!;-D

0 0
možnosti
RE

Š+G opravdu nenapodobíte a ani bych se o to nesnažil, ale jinak jste přesně vystihla realituR^

1 0
možnosti
  • Počet článků 142
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1306x
Už snad konečně dospělá, přesto romantická samoživitelka. Majitelka svérázných názorů a snad i smyslu pro humor.

Seznam rubrik