- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Nu což: „Čto dělat?“, jak říkával Vasil.
Přiznávám tedy, že jsem mu v hostinci U Pinkasů prozradila, jak uvařit český knedlík!
Až teď chápu, že jeho zájem o postup, jak z nesourodé masy vytvořit chutnou přílohu, byl jen záminkou. Ve skutečnosti ho zajímaly zákulisní informace o sestavování nové vlády a já naletěla. Po pár orosených plzeňských se mu podařilo rozvázat mi jazyk. Zpočátku jsem zdůraznila potřebnou kvalitu mouky (Agrofert?), na vejcích se také nesmí šetřit (stále stoupající cena vajec ho zjevně potěšila – tuší v ní další ránu volné ruce trhu a naší liberální demokracii), zalít vodou od Veolie (vsuvka o zprivatizované vodě ho také evidentně zaujala), trochu divokých kvasnic (už slyšel o Pirátech), krájené 3 dny staré housky – pro mě běžná surovina, pro agenta nejspíš metafora našich komunistů? Trochu osolit (slzami zaručeně demokratických blokerů sdružujících se v "DEBLU" ) a hňácat a hňácat až z toho bude šiška…
Da, da, pozdě bycha honiti. Tedy nevšimla jsem si, že by si během mé knedlíkové analýzy dělal poznámky. Ovšem posléze jsem si vzpomněla, že hned na letišti se holedbal novým „mobilnikem“ značky Lennovo (po srovnání s mým Samsungem byl ten jeho samozřejmě větší, chytřejší a krásnější, jak už je to u nich v zemi zvykem!). Možná si vše nahrával a teď už podal doma tajné policii FSB zprávu.
Ruští hackeři a agenti-chodci to zase jednou nad našimi evropskými knedlíky vyhráli ,viď Máco...
Další články autora |
Auerswaldova, Brno - Zábrdovice
4 400 000 Kč