Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J96a98n 85R32á45ž

4. 2. 2020 13:59

No možná se jen někteří lidé obávají, že by mohl v Radě zasednout fundovaný ekonom, kterého by ředitel ČT nemohl oblobovat a musel by opravdu rozkrýt a zpřehlednit celý systém hospodaření ČT. Pak by se také i mohlo stát, že by rozpočet ČT nebyl schválen a pana Dvořáka by to stálo místo, což by otřáslo i postavením mnoha těch, kdo výzvu senátorů iniciovali.

7 0
možnosti
MB

Vzhledem k tomu, že Václav Klaus dlouhodobě touží po zrušení ČT a její následné privatizaci, přičemž Hana Lipovská má velmi blízko k Institutu Václava Klause (a sama prohlásila, že "nerozumí smyslu existence veřejnoprávních médií"), pak se nabízejí i jiná vysvětlení;-)

1 0
možnosti

Což o to, názor může mít kdokoli jakýkoli a v demokracii ho je i žádoucí vyjádřit. Horší je to s tím, že takovou výzvu vydávají senátoři nebo ČKA právě s panem Halíkem v čele.

Rada totiž nemá žádnou kompetenci veřejnoprávní média a tedy i ČT rušit. To mají v gesci politici. A existují nějak nastavená pravidla – vztah rady vůči řediteli, ředitele vůči redakcím, atd. Co rada může a co ne. A na mne to působí, že dotčení ctihodní petenti všestranně moc informovaní nebudou, což u senátorů a pana Halíka považujícího se za jakéhosi národního morálního ombudsmana působí docela půvabně.

Stran jejich obav by mne zajímalo, jak se dívají na jistého poslance za Velkou Británii zvoleného do europarlementu s jeho vztahem k EU jménem Farage. On tam nebyl sám.

Navíc o svém osudu si myslím rozhodne ČT sama. Kvalitou své práce. Vytvoří-li ve společnosti většinové mínění o mizerné kvalitě té práce, asi bude následovat i tlak na politiky ve směru jejich zrušení. Třeba při příležitosti zvedání poplatků. A že zrovna poslední ředitel zlikvidoval rezervy a je v červených číslech, to tyhle veskrze „kompetentní“ osoby holt moc nezajímá. A že ta ČT zrovna nezáří, to si myslím také.

7 0
možnosti
JR

J50a67n 31R57á26ž

4. 2. 2020 14:03

Halík považující sám sebe za národního morálního ombudsmana! To je trefné!R^

7 0
možnosti
Foto

sakra , prvoplánově na zisk orientovaným...cituji;-D paní Lipovskou. no takže se toho mandátu sama vzdává? je to tak? Tyjo to je borec ženskáR^:)) původně to vypadalo na svíčkovou bábu ... a nakonec v tom vyhlášení - R^ Nejde jí o zisk, ani si to nenárokuje, jak říká:)))

2 5
možnosti
AN

A72l37e84š 76N79o34v92á85k

4. 2. 2020 12:10

petici synátorů jsem taky podepsal. i kvůli vtipnému názvu.

7 0
možnosti
JR

J17a65n 45R29á30ž

4. 2. 2020 14:21

Já ji podepsal z principu.

Dopis senátorů mi připomíná dobu, kdy výbory KSČ poskytovaly návody na obsazování například odborových funkcí. Bylo to obvykle mile nenápadné...např. "zvažte, jestli by nebylo lépe tohoto soudruha z kandidátky vyškrtnout" a pod. Je mi z duše odporné, když nějaká skupina vytváří tlaky, které mají z jakékoliv volby vyřadit osobu, která nehraje podle jejich not.

8 0
možnosti
PC

Karma R^R^R^

Pan Halík by dobře zapadl do období honů na čarodějnice - živě si ho dokážu představit jako zapáleného inkvizitora.

Totalita se neblíží, ona se tu už totiž docela pohodlně zabydluje.

15 4
možnosti
JK

J37i78r48k14a 80K92o21r52n

4. 2. 2020 12:30

Neskutečný žvást, ...na ty jste konečně přeborník...Rv

1 9
možnosti
PK

Jo,to jste udělala dobřeR^

5 0
možnosti
Foto

Poslechnou, a jak jí brání? Tím, že zcela po právu žádají nominující, aby to nedělali, protože dáma se sama veřejně přiznává k tomu, že a) vůbec nerozumí roli VP médií, b) má jediný program, a to je jejich zrušení? To je ale škandál a totalita, že jo? 8-o

12 10
možnosti
LH

Takže do řady může jen loajální příznivec ČT ano to je skandál... ;-D

13 7
možnosti
JH

R^

Třeba tenhle emotivní páter Halík a další neochvějní demokrati opravdu neprotestují proti Lipovské, ale Lipavské! Jak známo, jde o velice komplikované, složité osobnosti, kterým obyčejní lidé nerozumí...:-)

14 6
možnosti
MF

Super, to jste mě rozesmál - trefil jste jádro pudla!

2 0
možnosti
ZZ

musel jsem si názor autorky přečíst dvakrát, tak mi bylo divné, že s ní souhlasím

5 0
možnosti