Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Byt proti mezinarodni ucasti v boji proti talibanu znamena, ze pani Franzova souhlasi se znicenim 2000 let starych soch dynamitem, se zakladnim vzdelanim jen pro chlapce, s politim obliceju divek kyselinou ktere se odvazily jit do skoly , s mrzacenim divek obrizkou, vlastne s navratem do stredoveku. Taliban ma vlastne, podle Vas pravdu, kdyby se jim do tech jejich zazitych poradku Zapad nemichal, nebyly by problemy.

5 0
možnosti
DR

Aniž bych chtěl mluvit za ni, tak určitě nesouhlasí. Jen říká že tyhle mise stejně nic z toho co píšete, za těch 17 let nevyřešili, nevyřeší a ani vyřešit nemůžou. My se naopak musíme už konečně tím našim patolízalstvím naučit přestat strkat rypák do všeho co nám "doporučí" náš velký spojenec za oceánem.

5 1
možnosti
DR

Naprosto trefné. A že politici nedokáží říci ne? No nedivte, co by tomu naši chrabří spojenci řekli? Jak by jsme vypadali?

1 0
možnosti
SN

:-).......Paní autorko! Přečetl jsem si Váš článek a výživnou diskusi. Dávám Vám plně za pravdu. Emotivně napsáno, ale tak to je.....bohužel ! Vaši oponenti jsou dobře zmasírovaní, nemohou připustit, že máte pravdu! R^R^R^

1 7
možnosti
VR

Naši vojáci nebrání pouze nás samotné tím, že bojují proti islamistickým teroristům, ale i samotné Afghánce. A nejenom bojují, ale přinášejí jim i civilizaci, chrání ty, kteří opravují cesty, staví školy a nemocnice. Proto jsou naši vojáci cílem náboženských šílenců, kterým je největší nepřítel vzdělání a lidská svoboda. Ti, kteří na ně plivou, jsou lidským odpadem a tou nejohavnější chátrou. Že se takoví nacházejí především mezi komunisty a v SPD je již pouze téměř samozřejmé. jde o patologickou sedlinu naší společnosti, která má s islamistickými teroristy společné jak cíle, tak prostředky, tak i své zvrácené "hodnoty." Čest všem vojákům Armády České Republiky! R^R^

5 0
možnosti
MF

Aha, takže ten afghánský tlumočník, který byl TAJNĚ pod ochranou našich úřadů včetně celé jeho rodiny dovezen do Prahy a jeho syn se na Bulovce pokusil znásilnit zdravotní sestřičku - to je ten chudák, kterého tam hájí naši vojáci proti talibancům, aha, teď už tomu rozumím. Kdyby jeho syn neprovedl tuhle čuňárnu, tak ani nevíme, koho sem z Afganistánu vozí!

2 2
možnosti
Foto

po přečtení blogu a diskuzních příspěvků autorky, musím konstatovat, že spravedlivé rozhořčení a naivita ještě nikdy v dějinách nic nespasily.

3 1
možnosti
Foto

Přečtěte si knihu „ Lovci draků „. Je to autobiografická kniha o Afganistánu. Tam se dočtete, že Afganistán rozvrátili komunisté a sovětská armáda. Dočtete se o zločinech, kterých se dopouštěli komunisté a sovětská armáda a později Talibán.. V roce 1989 se sovětská vojska stáhla a byla zvolena legální afgánská vláda. V roce 1994 se objevil na paštunské straně Talibán. Tálibán získal finanční i vojenskou podporu od radikálních islámských kruhů ze zahraničí. Velkou cenu pro táliby pak měla zejména pomoc Usámy bin Ládina, který jim poskytl rady, finance i své vycvičené mudžáhidy. Proti kombinaci všech těchto faktorů se už vláda udržet nemohla. V roce 1996 dobyl Talibán Kábul. Vládní síly nazývané nyní Severní aliance se stáhly do severní části Afghánistánu. Tálibán v zemi zavedl totalitní stát založený na radikální verzi islámského práva šaría, zpřísněného navíc o některé staré paštunské zvyky. V čele státu stanul mullá Muhammad Umar a jeho poradci. V zemi byly zavedeny tradiční tresty - veřejné popravy, bičování, ukamenování a utínání končetin. Byla zavedena celá řada zákazů - muži se nesměli holit, byla zakázána hudba, televize, sportovní zápasy, ženy musely být na veřejnosti zcela zahalené, nesměly chodit samy a nesměly pracovat, bylo zakázáno vytvářet nebo vlastnit podobizny lidí a zvířat. Legální vláda požádala mezinárodní společenství o pomoc a RB OSN souhlasila s provedení vojenské akce a vytlačení Talibanu z Afganistánu a USA vedlo vlastní akci proti Al Kaidě. Se zásahem vyslovila souhlas Ruská federace, protože měla obavy, že tvrdý islám se přeleje do ruská federace. Vojáci jsou tam stále, protože si to afgánská vláda přeje, ale tady nejde o vojáky, ale o obrovskou finanční pomoc, které státy jako USA Afganistánu poskytují.

5 1
možnosti
JF

Nikdy mě nepřestane udivovat co za "lidi" se znovu a znovu ztotožňují s Karlem Krylem...chudák...

K tomu kšeftu US s opiem. Možná byste si měla zjistit paninko, že nejvíc drog z Afghánistánu končí v Rusku a dalších asijských zemích, prostě kontakty z ruské války v Afghánistánu pořád fungují...a pořád lépe, neboť rusko Taliban všemožně podporuje

8 1
možnosti
MF

Panáčku, mluvila jsem s rodilým Afgáncem, který tu bohužel pracuje pro jistou americkou firmu, ani ten nepopřel ten drogový byznys a že Rusy nemá rád, určitě by mi to omlátil okolo úst...

1 0
možnosti
PV

Asi takhle, porad je lepsi pacifikovat nepratele na jejich uzemi, nez cekat, az oni zacnou radit u nas, protoze to uz bude pozde. Sice se do Evropy zenou ekonomicti/socialni migranti, obcas pouziji zbran, ale porad to jeste neni zadne organizovane vojsko.

3 2
možnosti
JL

Ano, takhle přesně uvažoval Adolf a víme, jak dopadl, my, co se zabýváme dějinami. Když totiž zaútočíte na cizí zemi a pak se tam ještě usadíte, o vraždění nemluvě, je to ten nejlepší způsob jak si vytvořit spoustu nepřátel na hodně dlouho.

4 1
možnosti
LB

Doporučuji projít si rozsáhlý americký hřbitov v Colleville-sur-Mer v Normandii, nad pláží Omaha, kde daleko od své vlasti odpočívají stovky mladých mužů a žen, kteří také měli za mořem své blízké. A přesto své životy nasazovali v bojích, které přinesly mír Evropě. Na plážích Sword, Juno, Gold, Omaha a Utah, bojovali Američané, Kanaďané, Angličané, ale i Egypťané a další národnosti... a celé pobřeží je lemováno hřbitovy, jako je ten Colleville-sur-Mer.

8 1
možnosti
MF

Ti nikdo nezpochybňuje - tedy ty oběti, ale už jste se zamyslela, kdo tohle všechno financuje, Američani prostě nepotřebovali, aby celá Evropa zrudla, byznys je byznys vždy na prvním místě!

1 8
možnosti
  • Počet článků 142
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1335x
Už snad konečně dospělá, přesto romantická samoživitelka. Majitelka svérázných názorů a snad i smyslu pro humor.

Seznam rubrik