Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K závěru blogu bych ještě uvedl, že jsem byl také jedním z prvních bezdomovců na brněnském hlavním nádraží v roce 1976. Tenkrát mě celou noc během spánku, který mohl probíhat pouze v sedě, chránila veřejná bezpečnost a osožáci každohodinovými kontrolami a legitimováním. Proto můj soucit s bezdomovci, zvláště v zimě.

0 0
možnosti

I82v12o 94Ž46á84č62e93k

17. 3. 2015 16:31

Tehdy přece bezdomovci oficiálně neexistovali, ti vznikli až s nástupem toho strašlivého kapitalismu.

0 0
možnosti

I13v60o 10Ž92á93č67e95k

17. 3. 2015 16:13

1. Určitě nemůžete být primitivka, když jste dokázala napsat souvislý článek bez větších pravopisných chyb. Pro mnohé "vzdělance" je to problém.

2. Existují dva druhy vzdělání. Jednak pro získání "papíru na hlavu", jednak proto, aby se člověk doopravdy něco naučil. A to záleží hlavně na samotném studentovi, které z těchto cest dá přednost. Školský systém ani kvalita učitelů v tom kupodivu nehrají až takovou roli.

3. K Vašemu bývalému manželovi: k lidem s několika tituly mám jakousi implicitní nedůvěru. Já mám titul jeden, vím, že to byla docela makačka a nikdy jsem neměl chuť si to zopakovat. Ostatně jsem nemohl dál zatěžovat své rodiče, kteří mě živili skoro do 25 let, abych se mohl soustředit na studium. Takže sice nemám dost informací, ale mám pocit, že Váš manžel byl jedním z těch "sběratelů papírů", jak jsem psal výše. O kvalitní inženýry, kteří skutečně něco umějí, se dnes firmy perou.

0 0
možnosti
OH

Díky, karma. Také už mám dobroserů plné zuby (a ještě více těch, co za pomoc ani nedrží ubu a ještě pyskují jak jsou diskriminováni).

0 0
možnosti
MT

Jako protiargument ke článku bych uvedl, že zejména v západní Evropě (např. v Německu) je u mladých lidí čím dal častější trend nebýt intelektuálem, nic nevystudovat, ničím se nevyučit a nic neumět. Náhradou za to není znalost stop prasat divokých či umění zabít a stáhnout králíka. Náhradou za to všechno je umět se základním vzděláním pobírat dávky.

2 0
možnosti
Foto

A co se vzdělávání týče, Chytrý školu nepotřebuje, dokáže se vzdělat i bez ní. Sám rychle přijde na to, co je pro jeho život podstatné. Pro křováka číst stopy a znát rostliny a zvířata, pro finančníka číst v burzovních zprávách a znát psychologii davu.

1 3
možnosti

I83v64o 70Ž62á29č83e34k

17. 3. 2015 14:58

Ano, chytrý člověk se dokáže vzdělat sám, ale otázkou je, kde na to vezme čas. Já jsem studoval VŠ a naučili mě tam leccos, co se mi hodí dodnes. Přestože jsem promoval před víc než 30 lety a pracuji v tak dynamickém oboru, jako je IT, tak ty teoretické základy prostě pořád platí. A během studia jsem měl také příležitost naučit se spoustu věcí sám. Student má totiž mnohem víc volného času než zaměstnanec. Záleží na tom, jak s tím časem naloží.

0 0
možnosti
Foto

Ten nepřítel je pořád stejný a pořád stejně jasný. V tomhle se zas tak moc nezměnilo.

0 0
možnosti
JT

Precetl jsem si, ze autorka je samozivitelka. Ja jsem take, mimo jine, samozivitel. Zajima to tu nekoho ?

0 0
možnosti
Foto

A není vám to blbý život jenom sebe? Nechcete živit i mně? ;-)

0 0
možnosti
MF

Děkuji všem za komentáře, ani jsem nečekala, že budou souhlasné, spíš jsem myslela, že to schytám!;-D

0 0
možnosti
VK

Taky o tom už nějakou dobu přemýšlím,ne tedy v souvislosti s Afrikou.Když byla nejstarší dcera malá,tak jsem o ničem nepochybovala,paní učitelka je pánbůh a vzdělání je přece důležité.Ale dneska už to tak jasně nevidím,máme další 2 malé děti,ale taky už jsem se setkala se spoustou "učitelů" a já nevím,co je pro ty malé nejlepší.Pořád jsem na to nepřišla.

1 0
možnosti
  • Počet článků 142
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1335x
Už snad konečně dospělá, přesto romantická samoživitelka. Majitelka svérázných názorů a snad i smyslu pro humor.

Seznam rubrik