Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Až uvidím Syrizu jak troubí k vyhrnutí rukávů a zvelebení Řecka tvrdou prací tak té naději uvěřím. Zatím je to jen 86. pokus dostat něco za nic. Takové politické perpetuum mobile.

3 0
možnosti
VH

1. Řekové si žily nad poměry desítky let před přijetím eura.

2. S podvodným účetnictvím jim nikdo nepomáhal. Učit by mohli oni.

3. Že nejsou způsobilí měli vědět   p ř e d e v š í m    řečtí politici. Věděli to oni i politici ostatních států. Ale když všichni politici (Řekové jako Němci, Francouzi jako Španělé či Nizozemci) chtěli být slavní.

4.  Není v tom jen Řecko, je v tom i Itálie a Iberský poloostrov.  Možná, že se problém objeví i v případě Slovenska.

5. Ani v případě přijetí eura nikdo (opakuji: NIKDO) nenutil Řeky žít nad poměry. Kdo si půjčuje (nikoliv hypotéku), žije nad poměry!

  Závěr: Pokud Vás dobře chápu, za zadlužení nemůže blb (darebák) který si půjčuje. Mohou za to výhradně věřitelé, že půjčili. A ještě snad darebáci chtějí své peníze zpět.

   PS: Poučila jste se. Budete volit stranu, která se zaváže, že nebude zvyšovat státní dluh? Za žádnou cenu? Například pana Kalouska?  Ne?  Pak se Řeckem nezabývejte - neumíte se poučit.

4 0
možnosti
MF

2. zeptejte se u Goldman Sachs např.

1 1
možnosti
JH

Řecko je stát s jedním z největších ekonomických potenciálů. Kdysi jsem si myslil, že bude Floridou Evropy a mohlo být. Potom soudruzi zavedli socialismus, byrokracie nabobtnala do monstrózních rozměrů, hoteliéři krachovali pod tíhou drakonických daní a stávali se klienty sociálního systému. Do toho spadá i Váš lékárník. Čím dál méně lidí bylo ochotno tento cirkus platit, hodně schopných a odvážných emigrovalo, takže se vydávaly vládní dluhopisy ve velkém až se situace stala neúnosnou. Peníze, totiž nerostou na stromě a k jejich zisku je potřeba vynaložit přiměřené úsilí. Státní zaměstnanci nemusili vynaložit nic, jen brali a vůbec nepřemýšleli odkud ty prachy jsou. Dnes sklízejí ovoce svých volebních preferencí a jej jen dobře, že největšími obětmi jsou právě ti, kteří tento kolaps přímo i nepřímo zapříčinili. Historie socialistického Řecka by měla být podrobně popsána a stát se povinnou součástí volebních programů všech stran.

5 0
možnosti
Foto

závidím autorce ten bezbřehý optimismus.

1 0
možnosti
VH

Vy tomu říkáte optimismus ?

1 0
možnosti
OP

Řekům (i nám) bych to přála, ale je tam příliš mnoho ale

2 0
možnosti
MF

Paní Pavlíková, jsem si toho vědoma - proto tam mám větu, že je to příliš krásné, než aby to byla pravda. Hlavně mám strach, aby se vložené naděje začaly uskutečňovat.. Také  se bojím, aby jim někdo pod Olympem, pokud se to bude vyvíjet tím pro lidi pozitivním způsobem,  neudělal takový parádní "mejdan"  eventuálně nečekaný teroristický útok, po kterém by ztratil člen Syrizy občanku....... Myslím, že se to už chystá v Maďarsku.

0 1
možnosti
JD

Řekové si desítky let žili nad poměry, to prostě neokecáte, a jednou museli z hrušky dolů

7 0
možnosti
RC

tak nad pomery si ziji porad - třeba duchodci

0 0
možnosti
BT

říkáte loď naděje? kapitán zdrhnul před vyplutím, první důstojník se tiše vyplížil, motor mele z posledního a nádrže pohoných hmot jsou prázdné, posádka na to zvysoka kašle ajen šťastní cestující doufají že je tahle loď zaveze na skvělé místo, uvidíme za jak dlouho vyšle SOS

3 0
možnosti
RC

Pro spoustu lidi byli komuniste nadeji a vždy se nakonec ukazalo, ze komunisticke ideje vedou do slepe ulicky.

4 0
možnosti
MF

Protože nejsem politolog dovolovala bych si citovat paní T.Spencerovou: "Myslím, že je předčasné spekulovat o tom, jestli Tsipras vyvede Řecko z eurozóny, protože to podle všeho nezáleží jen na něm, ale i na Bruselu, jisté ale je, že nezavede socialismus. Proč by to měl dělat? To už tu jednou bylo a nepovedlo se. Je možné, že Syriza svým triumfem ovlivní i volby ve Španělsku, kde má k vítězství nakročeno „protestní levice z náměstí“ Podemos. Ani jedna z těchto stran přitom není srovnatelná s ČSSD ani KSČM. Naši komunisté se po čtvrt století spokojeně vezou v parlamentu, nenesou za nic zodpovědnost, nabízejí programy a pusté slogany, které nikdo nečte, a ve své neakčnosti jsou až fascinující. A ČSSD? Asi bychom mohli dlouze diskutovat, zda je to vůbec levicová strana. Takže ne, co se týče Syrizy, počkejme si na její konkrétní kroky, které mají čáku být v rámci EU opravdu revoluční, tedy ve smyslu převratné, neboť dosud neznámé. Jak shrnul americký The Nation: „Naléhavé otázky, které řecká krize vznesla, nemají až tolik co do činění s Tsiprasem a tím, co bude dělat, jako spíš s budoucností celého kontinentu. Je to unie členských států, jejichž národy mohou určovat své osudy? Kde může demokracie převládnout nad neviditelnými duchy finančních trhů? Je politika prováděná tak, aby hledala řešení pro obyčejné lidi?“ Po vítězství Syrizy začneme na tyto otázky pomalu dostávat odpovědi.

0 2
možnosti
Foto

V Evropě vládne mafie a pokud by ji skutečně chtěla Syriza omezovat příjmy, tak se s ní vypořádá jak je zvyklá a jak umí.

1 4
možnosti
BT

no teď už to díky vám víme, óó vy odvážný odhaliteli ;-D

1 0
možnosti