Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Jste normální?

Veškeré svoje úspory plus zadlužení na dvacet let jsme vložili do tří nemovitostí s tím, že se na stará kolena (po splacení hypoték) budeme mít dobře a nebudeme závislí na státním důchodu (který s největší pravděpodobností nebude žádná velká hitparáda). A vy mi tu tvrdíte, že jsem zloděj, pokud chci, aby moje investice byly maximálně rentabilní?

Něco vám prozradím, když je nájem pro danou oblast vysoký, nikoho neseženete, a když je příliš nízký, budete mít nájemníka, o kterého ani trochu nestojíte. V lepšim případě to skončí pouze neplacením nájmu a vaší snahou se nechtěného pobudy zbavit. V tom horším vám zničí vaší nemovitost a vám kromě zmíněné hypotéky zbydou jen oči pro pláč. Jo a vlastně ještě něco, "dobrý pocit", že jste pomohli potřebnému v nouzi.

Zkuste to, pane autore. Pořiďte si nemovitost a pronajímejte za ceny, které si vaši budoucí nájemci mohou dovolit. Bude to pro vás velmi poučné.

3 0
možnosti
VH

Kdo volí A, je normální. Kdo volí B je přinejmenším naiva, ne-li přímo blbec.

Kdo to nechápe, ...

1 0
možnosti
JS

Pane Skopale, když jsem si před časem poprvé přečetl Váš článek, měl jsem dojem, že mě může něčím obohatit. že budu mít o čem přemýšlet. Po 2.článku jsem si Vás dal do oblíbených. Po dalším článku už jsem dojem trochu divný dojem, který postupně narůstal. Prostě se mi začalo zdát, že si osobujete patent na pravdy. Které jsou navíc mnohdy dost netolerantní a nerealistické. Váš dnešní článek, který už zavání marxismem a hlavně i jistám fanatismem, mě donutil odtsranit vás z mých oblíbených blogerů. Myslím, že byste se měl z Vašich výkladů křesťanství vrátit mezi normální lidi, dívat se na svět s opravdovou láskou, ne s její karikaturou. Prostě do svého přemýšlení pustit víc lidskosti. Promiňte.

0 0
možnosti
VM

Tak svévolné nakládání s jinak krásnými biblických texty se jen tak nevidí.

1 0
možnosti
PD

kdy se k Vám můžeme s rodinou zadarmo nastěhovat?

5 0
možnosti
JN

Tak na lukrativním místě, povídáte?

Pokud na otázku v prvním odstavci odpovíte B, může se vám stát, že nebudete považován za čestného člověka, ale za hlupáka.

A taky se vám může stát, že se za hlupáka budete považovat sám, když zjistíte, že váš nájemník se do bytu ani nenastěhoval a rovnou jej dále pronajal "za tržní cenu".

3 0
možnosti
Foto

Tak si něco kupte a pronajímejte to za "přiměřenou" cenu, uvidíme, jak dlouho Vám to vydrží.

7 0
možnosti
Foto

;-D A když se ubytujete v hotelu, tak jste taky otrok?

5 0
možnosti
MB

Otrokářem byl již můj děda. Klasika, 1921, na pěší zóně živnostnil, v patře bydlel a zbytek pronajímal. Bádání, koho do otroctví přijmout. Nakonec se ukázal dobrý důstojnický vysloužilec s rentou. Zase problém - měl psa! Renta zvítězila, bydlel tedy i pes. Otrocké pouto asi měli dobré, kdo se nastěhoval, tak tam bydlel až do smrti ...

Přišli hodní komunisté a zlého dědu vyhodili. Pronajali 100 - 125m2 asi do 200 Kč. Lid jásal nad všelidovým bydlením, ani budova se nemusela moc opravovat. To se stalo v r. 1953 . Děd zničen, můj otec natřen - Lid vesel ...

Po r. 1989 jsem zase přišel já. Shlédl jsem budovu ke generální opravě a objevil nájemnici, p. Vyvialovou! Tato úžasná žena již žila v komunismu! Platbu směšného nájemného, považovala za buržoazní přežitek! Svědomitě jsem vydal do oprav všechny úspory. Pochopitelně to nestačilo. Nájemníci nelibě přijali zvýšení nájemného o 50% a tak jsem z bytu získal 300 Kč! Bádal jsem - zda opravit 1 rýnu! Tu přední, nebo zadní ? Babu, jsem natvrdo vystěhoval a vyměnil zámky! Zachoval jsem se jako Novodobý otrokář! Běhala po Radnici - Kapitalisté se vrátili, jsem na dlažbě. Zachránila mne, její neplatičská pověst ! ... (Mj., dnes již počin nemyslitelný !) ...

Navázal jsem na tradici děda svého. Za 20 let budovu opravil - není 1m2 , kde bych osobně nestál - Od střechy po sklepy. Kdo se nastěhoval = Bydlí dodnes. Tradice obnovena. Otrokář svým otrokům chodí i na pohřby ! Kam mne zařadíte, to netuším.

Dopustil jsem se Zločinu! Jako za 1 Republiky pronajímám, zisk reinevestuji a v podstatě nájmy nezvedám. U mne se trh nehýbe! Nikdo se odstěhovat nechce ! Platí jako diví, 100% spolehlivě, x let pozpátku ! Pojem neplatč, neznám ! Jsem typický zločinec = Pronájmy + služby = Za prachy !! ... :-)

14 0
možnosti
JR
JR

J76a96n 52R33á71ž

25. 7. 2019 18:16

Příště si dávejte pozor jak píšete. Mohl by si totiž někdo brát tak, že to myslíte vážně.

Jako satira anarcho marxistického uvažování o svobodě vlastnictví, je to dobré!

5 0
možnosti
MB

A proto jsem to očetl 2x. Obávám se ovšem, že o Satiru moc nejde ! Zřejmě tam platí prvek - Dej - bude ti dáno + přej - bude ti přáno! Tomu rozumím. No dobře, ale kdo to postaví a udrží v chodu ? Zde zase nastupuje to dědkovo - Kdo nic nemá - má starosti. A kdo má - Tak je má ještě větší ! ... :-)

2 0
možnosti