Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

No protože to dílo dokonalé není. Jak jednoduché, milý Watsone ;-)

0 0
možnosti

Poznal jsem babu, která si váží erotiky a sexu jako darů Božích a Boha upřímně miluje. Usiluje žít podle vůle Boží, ale život nemá jednoduchý. Respektuje církevní katolické právo. A to dokáže být nemilosrdně kruté! :-)

0 0
možnosti

R^

Pane Skopale, jsme hříšní a hledáme z toho východisko.. Ale Bůh nás má rád, Bůh nás miluje jako svoje děti. Milujeme my Jeho? Abychom svoji hříšnost nabídli Bohu k odpuštění?

Vaše pojednání o Bohu nejsou ničím jiným než hledáním Boha a snahou po uchopení Boha. Dík za to!

:-)

0 0
možnosti

Všechny velké křesťanské církve se shodnou, že člověk v současnosti zcela svobodnou vůli nemá. Tím, že se rozhodl poznat dobré i zlé ( a každý z nás by na Adamově místě jednal asi stejně ), to zlé se projevilo i v nesvobodné, zotročené vůli a nesvobodných, nedokonalých životních okolnostech.

A Kristus nepřišel jen aby nás něco naučil. Na to by možná stačil Sokrates či Konfucius. Kristus přišel udělat výměnu : svůj dokonalý život za náš hříšný.

"Nepohrdám Boží milostí : Kdybychom mohli dosáhnout spravedlnosti skrze Zákon, byla by Kristova smrt zbytečná."

"Nenarodí-li se kdo z vody a Ducha, nemůže vejít do Božího království. Co se narodilo z těla, je tělo. Co se narodilo z Ducha je duch."

"Kdo nemá ducha Kristova, ten není jeho."

"Jako v Adamovi všichni umírají, tak v Kristu všichni dojdou života. Každý v daném pořadí : První vstal Kristus, potom při Kristově příchodu vstanou ti, co jsou jeho. ... Jako poslední nepřítel bude přemožena smrt."

Snažím se Vaše články ignorovat. Je svoboda, pište si co chcete. Zde jste ovšem jasně ukázal povahu svého bludu, pokud Krista definujete jen jako učitele a ne jako spasitele a vykupitele.

0 1
možnosti

Skopal je jen hledající jako mnohý z nás! :-)

0 0
možnosti

Pokud přisotupíme na to, že stvoření, rozuměj tento vesmír, je dokonalé, pak je dokonalé všechno, c se tu děje - nemoci, mučení lidí, zabíjení malých dětí, degenrace těl i mozků. Ano, v tzomto smyslu je vše "dokonalé", rozuměj funguje to, jak to funguje. Zabíjení a požírání, mrzačení a zlo je součást tohoto fungování. člověk je agresivní primát a pořád válčí - z toho můžeme odvodit, že války jsou v pořádku, je to součást Plánu atd atd. Koho to baví, ať si takto hraje.- Východní filosofie ovšem vědí už dávno, že je to jen hra lidské mysli....:-)

0 0
možnosti

Křesťanství je plné paradoxů, ale dojde-li k jeho rozšíření, budeme žít v Božím království lásky. :-)

0 0
možnosti

Njn jinymi slovy ta všechno dobre může stvoritel a za všechno špatne si můžete sami. ;-D Sice úplně nevím jak se tyhle dá vysvětlit třeba dětská rakovina, ale ono se zřejmě proti božím zákonům dá hřešit už od hodně mala.

0 0
možnosti

Nevím jak Vy, ale já jsem Bohu vděčný, že jsem, co jsem. :-)

0 0
možnosti
Foto

Víra má své mezery a omezení právě v tom, že to je víra. Věřící musí přijímat dříve vytvořená pravidla a proklamace a to musí obhajovat. Ber, kde ber.

Je to evidentní i u vás. Stvořitel stvořil dokonalou bytost, citace: "Stvořitel je dokonalý a dokonalé je vše, co vytvořil. To je absolutní Pravda!"

Je tedy evidentní že i člověk musí být dokonalý - i to musí být absolutní Pravda!!!

Jenže - ejhle, ono to tak není.

A tak z toho krkolomně bruslíte tím, že člověk je dokonalý tím, že má v sobě SCHOPNOST být dokonalý a je na něm, jak si vybere.

NEPRAVDA.

Stvořitel stvořil člověka dokonalého (jak nejen vy tvrdíte), nikoliv se schopností BÝT dokonalý (jak vy tvrdíte).

Promiňte, ale jste nedůvěryhodný.Rv

1 0
možnosti
Foto

Dar svobodné vůle je dar nedokonalosti. To je jak kdybyste vyrobil nějaký spotřebič a naprogramoval do něj, že se může rozhodnout aby nefungoval. V tom případě jste to vyrobil špatně.

A kromě toho, proč by vůbec nějaký člověk si svobodně zvolil tu špatnou cestu? Rozhodnutí člověka je podmíněné jeho přirozeností a tu přirozenost člověku dal bůh.

0 0
možnosti

Co znamená že "vůle je svobodná"? Například vzhledem k faktu, že náš mozek udělá rozhodnutí dříve, než si ho sami uvědomíme

0 0
možnosti
  • Počet článků 378
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 392x
Jsem člověk plný entuziasmu a víry ve vítězství dobrých věcí. Jsem člověk, fascinován krásou a hloubkou světa viditelného, jakož také toho neviditelného. Na své životní pouti jsem nabyl množství znalostí a zkušeností, které by se snad mohly stát pro někoho pomocí, nebo alespoň inspirací.

Seznam rubrik