Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

P42a90v90e61l 82H39e67m81e35k

29. 7. 2020 13:34

Četl jsem Trhlinu, Strach i Tmu a Tma na mně zapůsobila nejvíc. Autor si hodně hraje s lidskou fantazií a dost toho nechává na představiviosti čtenáře. Uznavám, že jeho styl je poněkud depresivní, ale je to něco nového. Šťastných konců je v knihách mnohem více, takže jsem za nový pohled celkem vděčný.

Jen odbočím do daleké minulostim kdy jsem se poprvé setkal s faktem, že né vždy zvítězí dobro nad zlem. Klasický western - Velké ticho, kde nechybí kladný hrdina - skvělý pistolník, najatý obyvateli města, které terorizuje banda zločinců. Pistolník se jim hrdě postaví a začne jednoho po druhém likvidovat. Když se blíží velké finále, příběh se poněkud otočí a zlončici zlikvidují všechny klaďase a teror města se ještě utuží. Když jsem to viděl, několik nocí jsem nespal.

Karika dodává úzkost. Pokaždé, když jsem kteroukoliv z jeho tří knih odložil, pocítil jsem úlevu a radost z vlastního života. I to má něco do sebe. Nemluvě o faktu, že některé Karikovi hlášky budou kultovní. Viz barvitý popis, kdy hlavní postava je okolnostmi přinucena amputovat si vlastní nohu, provází sarkastickou poznámkou - "Nebylo to tak strašné, jak jsem si představovoal - bylo to mnohem horší" :-)

0 0
možnosti
ES

Není dobro, není zlo, svět je jen tvé zrcadlo. OshoR^

0 0
možnosti
LT

Většina západní kultury je postavena na strachu, zlu, temnotě - kriminálky, detektivky, akční trilery, souboje, boje, války, až po béčkové horory a krváky.

Západní člověk miluje strach a negativitu.

0 0
možnosti
Foto

P70e22t30r 33O20m41e26l47k92a

28. 7. 2020 15:41

Luďku, a východní člověk miluje lásku a pozitivitu?:-) Stačí se podívat na čsfd

0 0
možnosti
EH

Četla jsem Strach i Trhlinu a souhlasím s tím, že Karika nepatří mezi výjimečné talenty. Musím však ocenit originalitu a hledání tajemna v našich reáliích.

Nicméně doporučuji nečíst horory, pokud jste přecitlivělý na temné síly. Autor si vás závěrem namazal na chleba. ;-D

Recenzujte raději žánry vám blízké. Bude to mít pro ostatní lepší vypovídající hodnotu.

1 0
možnosti
JH

J92a90k74u11b 57H36o75z83a

28. 7. 2020 8:45

Ech, Boží služebníku, přečti si Bestii od Marka E. Pochy. Ale bacha, aby ti přitom nerupla cévka, nebo se nekousla pumpa.

0 0
možnosti
EH

Četla jsem Beštii od Dominika Dána, což vypadá podobně. Nejprve jsem se divila, že se autor odvážil udělat vraha z Roma, ale až pak jsem se dočetla, že to bylo podle skutečného případu. Ale i tak v dnešní době je to risk. :-)

1 0
možnosti
Foto

Ach jo, vy kdybyste neměl toho Satana, tak byste asi neměl smysl života. A tak...Sláva Satanovi.

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
EH

Mně se ta forma líbila, dokonce mě lákalo hledat ty webové stránky, i když jsem věděla, že je to 100% smyšlené.

Je plno prózy, kde vypravěč záměrně či neúmyslně čtenáři lže.

Ale je blbost hned dávat rovnítko mezi vypravěčem a autorem. Někdy je to opravdu čistá komerce.

1 0
možnosti
  • Počet článků 378
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 360x
Jsem člověk plný entuziasmu a víry ve vítězství dobrých věcí. Jsem člověk, fascinován krásou a hloubkou světa viditelného, jakož také toho neviditelného. Na své životní pouti jsem nabyl množství znalostí a zkušeností, které by se snad mohly stát pro někoho pomocí, nebo alespoň inspirací.

Seznam rubrik