Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RG

R85e39n26é 34G57u20r91a26l

16. 8. 2021 18:43

Samozřejmě že je naše budoucnost ve vesmíru. A snad to nebude útěk, nýbrž k tomu postupně dospějeme.

Ale také můžeme jenom blouznit, žehrat, panikařit a čekat na čtyři jezdce apokalypsy, že...

0 0
možnosti
JL

My už ve vesmíru jsme, ráčí se tam nacházet naše Gája-Země.

1 1
možnosti
JL

Zajímavé téma. V principech bych s autorem souhlasil. Odchod do vesmíru je zjevný nesmysl. Spíš bych lidstvu doporučil /kdyby ho zajímaly mé rady, což samozřejmě tak není/, aby napřelo veškerý svůj důmysl a um na to, aby neničilo nadále planetu, aby se neustále harmonizovalo a přestalo blbnout v mnoha ohledech jako je především nezřízené likvidování přírody. Budou toho primáti zvaní "člověk moudrý" schopni? Samozřejmě že ne. Spíš tu zafunguje evoluce, hloupí budou vyhubeni, vymřou. Je zajímavé, že existují skupiny lidí, kultury, etnika, kteří přežijí téměř vše - například Indiáni Kogi - utekli před Španěly, čili civilizací, vysoko do hor a byli objeveni až poměrně nedávno. Civilizace samozřejmě nakonec dožene každého, ale přežijí spíše tyto malé, inteligentní skupiny, schopné žít zemědělsky a velmi skromně, než obrovské populace, které vidíme, jak pořád něco staví jako šílení mravenci.

1 1
možnosti
MB

V souladu s přírodou žijí jenom lovecké kmeny. Moc jich už na Zemi nezbývá. Jak je to u nich s tou mezilidskou úctou, pokorou a láskou nevím. Snad by k tomu více řekl cestovatel Atapa Zelený.

Jakmile se člověk naučil zemědělcovat, tak začal přetvářet krajinu k obrazu svému. Kácel stromy pro pole a stavbu domů, kácel ještě více stromů pro stavbu lodí. Svádět devastaci přírody na poslední dvě století je silně krátkozraké.

Vize toho fyzika na vozíku jsou jenom vize. Je zbytečné to rozvádět, známé fyzikální zákony a rozměry Vesmíru žádné stěhování lidstva neumožňují.

Takže necháme pana Skopala v jeho svaté bublině, on je vlastně pokorný a neškodný.

0 0
možnosti
JF

Tentokrát s Vámi souhlasím. Uletět do vesmíru před následky svých činů je legrační myšlenka.

1 1
možnosti
JL

Uletět před svými činy do nehostinného, smrtícího vesmíru je velmi směšný nápad.

0 1
možnosti
SL

Článek zní jako farářovo kázání. Není to špatné, ale o kolonizaci vesmíru, na kterou mě nalákal nadpis, jsem se nic nedozvěděl.

0 0
možnosti
VK

Vy toho pána neznáte? Přečtěte si toho od něj víc. No, teda, jen co snesete

0 0
možnosti
VB

Zatím bych do nehostinných oblastí vesmíru posílala nenapravitelně (vědomě) zlé jedince, bez zpáteční jízdenky. Ale zdá se, že si své místečko ve vesmíru nyní zkoušejí ohledávat - pro jistotu do budoucna - někteří bohatí jedinci, kteří nevědí, co si počít se svými penězi. Až se naše planeta začne ještě více hroutit, zčásti i vinou sobeckých oligarchů, budou mít možná již připravené své vesmírné lodi. Ale jak dlouho tam přežijí bez otroků?

0 0
možnosti
FD

Sobečtí jsou primitivové množící se jak myši.Pláčete na špatném hrobě.

0 0
možnosti