Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

Hm, a jak se vyrovnáváte například s těmito texty?

Židům 10:12 On však přinesl jedinou oběť za hříchy a navždy usedl po pravici Boží

1 Janův 4:10 V tom je láska: ne že my jsme si zamilovali Boha, ale že on miloval nás a poslal svého Syna jako oběť smíření za naše hříchy.

Atp., takových textů je tam víc. Je to všechno podvrh?

0 0
možnosti
LT

To není podvrh. Tak si to ježíšovi učedníci vysvětlovali. Je to jejich interpretace jinak nepochopitelné věci, že by mohl být syn samotného Boha ukřižován.

To že si vymysleli takové vysvětlení ještě nedokazuje že je správné.

0 0
možnosti
Foto

Kdyby nebyl Ježíš Kristus přtlučen na kříž, tak by nevzniklo žádné nové náboženství. Ježíš nezanechal žádnou písmnou poznámkou a to co o něm víme bylo napsáno až 70 let od jeho smrti a ne od jeho přímých součastníků. Je to styl jedna paní povídala.

1 1
možnosti
LT

Zkusme na to jít čistě logicky:

Pokud vycházíme z náboženských dogmat, tak: Bůh sice stvořil všechny lidi, ale naprostá většina z nich se od něj odvrátila a začala kolaborovat s nějakým svým, místním "bohem", bůžkem, neřku-li i se samotným dáblem... Což vedlo Boha k tomu, že zanevřel na všechny desítky a stovky milonů svých výtvorů a vybral si pouze cca 1,5 milionu vyvolených = 12 kmenů izraelských. Těm garantoval správnost předaného učení a boží ochranu, pokud budou dodržovat jeho zákony. Židé se stali "vyvoleným národem božím".

A prošla staletí a Bůh se rozhodl k izraelitům seslat svého posla - křesťané tvrdí, že přímo svého syna - Ježíše. A tady je na místě otázka: "Proč?" Křesťané na to mají své teologické dogma, na které se nesmí sahat, ale je nelogické, nesmyslné.

Pokud izraelité dodržovali boží zákony, chovali se tak, jak se na vyvolený národ sluší v božích očích, tak PROČ by jim Bůh posílal svého syna? Pokud izraelité šli správnou cestou, pak žádnou pomoc nepotřebovali ! Pomoc potřebovali pohané ! Ale k těm Bůh žádného svého syna neposlal...

Jen si to představte: existuje obrovské římské impérium plné pohanů, existuje perská říše pohanů, Indie je plná pohanů, Čínská civilizace je pohanská... ale těm Bůh Ježíše neposlal - i když by to měli být právě oni, kdo jeho pomoc potřebovali.

Bůh poslal Ježíše naopak k izraelitům, kteří žili bohabojně. Oni jeho pomoc vůbec nepotřebovali. Nebo snad ano???

Tehdejší izraelská elita nechala Ježíše zavraždit... A Bůh neudělal nic. Jen ho vzkřísil a poslal jeho pár učedníků raději šířit boží slovo kamkoli jinam, jenom ne mezi příslušníky vyvoleného božího národa, který šel správnou cestou a po staletí pečlivě dodržoval boží zákony... Dává vám to smysl??? Dává vám to nějaký logický smysl?

0 2
možnosti
Foto

Tehdejší izraelská elita nechala Ježíše zavraždit.????? Na to jste přišel jak ???

0 0
možnosti
IB

I58v64o 58B60o42u34š44e

2. 5. 2019 15:27

Napsat tohle o par stoleti driv, tak skoncite na hranici.

0 0
možnosti
VD

V Čechách se považuje za kompetentní mluvit o teologii každý, kdo objevil vzadu dírku :-)

0 0
možnosti
RM

Ten nesouhlas jste jistě mohla vyjádřit kultivovaněji, jinak pán je v otázce smírné oběti Ježíše Krista zcela mimo Písmo, což se některým teologům občas stává.

1 0
možnosti
  • Počet článků 378
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 360x
Jsem člověk plný entuziasmu a víry ve vítězství dobrých věcí. Jsem člověk, fascinován krásou a hloubkou světa viditelného, jakož také toho neviditelného. Na své životní pouti jsem nabyl množství znalostí a zkušeností, které by se snad mohly stát pro někoho pomocí, nebo alespoň inspirací.

Seznam rubrik