Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Nevím jak je to na Nebesích, buď jsem tam nebyl, nebo jsem to zapomněl. Ale pokud máme v konceptu Boha muže a Bohyni - je to pořád pozemská dualita a bipolarita, které duchovní Zdroj nepotřebuje. Připomíná to indické představy o bohu Šivovi a bohyni Šakti.

0 0
možnosti
LU

"No a jedním z omylů, který se musí v soudu zhroutit, a od kterého má být křesťanství očištěno je i nesprávný kult uctívání Panny Marie."

Na Slovensku sa to chápe trochu inak.

Sedembolestná Panna Mária je hlavnou patrónkou Slovenska, 15.9. máme sviatok Sedembolestnej Panny Márie - deň pracovného pokoja, v ten deň sa koná každoročne najväčšia národná púť za účasti státisícov veriacich, púte do Šaštína sa konajú viackrát ročne, neexistuje na Slovensku základná škola, ktorá nezorganizovala autobusový "zájazd" na púť do Šaštína.

Zaujímavé je, že strom rozbil sochu na tisícky kúskov, jedine tvár Panny Márie a tvár Pána Ježiša Krista ostala absolútne nepoškodená bez jediného škrabanca.

"Na žiadosť slovenských veriacich a biskupov dovolil Pius XI. dekrétom Celebre apud Slovachiae gentem (v preklade Slávna u slovenského národa) z 22. apríla 1927 používať po litániách invokáciu „Oroduj za nás Matka Sedembolestná“, čím Slovákom odobrili uctievať Sedembolestnú ako svoju patrónku"

"V roku 1744 bol v Šaštíne dostavaný Chrám Sedembolestnej Panny Márie už pred tým sa na mieste nachádzal menší votívny kostol. V roku 1924 priestory prevzali do správy saleziáni, ktorí na jeho mieste vybudovali pútnické miesto V roku 1964 pápež Pavol VI. dekrétom Quam pulchra prehlásil chrám za baziliku minor."

0 0
možnosti

M89a98r51t96i29n 64Š85u77l34c

13. 10. 2021 19:42

A došlo už ke shodě alespoň v tom, kolik andělů se vejde na špičku jehly?

0 0
možnosti
  • Počet článků 378
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 360x
Jsem člověk plný entuziasmu a víry ve vítězství dobrých věcí. Jsem člověk, fascinován krásou a hloubkou světa viditelného, jakož také toho neviditelného. Na své životní pouti jsem nabyl množství znalostí a zkušeností, které by se snad mohly stát pro někoho pomocí, nebo alespoň inspirací.

Seznam rubrik