Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Nosná teze křesťanství je chybná!

   Spása nespočívá v Kristově smrti a zmrtvýchvstání! Spočívá jedině v Kristově Slově, ve kterém nám bylo jasně ukázáno, jak máme myslet, cítit, mluvit a jednat.

   Domněnka křesťanských církví, že svět byl spasen křížem a vzkříšením Krista je nesprávná! Tato teze je tragickým omylem, ba co víc, je jednou z hlavních příčin neustále se prohlubujícího duchovního, morálního a mravního úpadku civilizace na planetě Zemi.

   Člověk, který totiž tvrdí, že náš svět byl spasen Kristovou smrtí na kříži a jeho utrpením, musí být pravděpodobně slepý, když pod vnějším, třpytivým pláštíkem současné společnosti nevidí a nevnímá děsivý úpadek všech vyšších hodnot a všeobecný rozklad elementární lidskosti. Copak takto opravdu vypadá svět, který byl spasen?

   Ne, tisíckrát ne! Realita, kterou každodenně prožíváme, je sama o sobě až příliš očividným svědectvím toho, že spása a spasení musí přece jen tkvít v něčem úplně jiném, co by se v zásadním smyslu mnohem pozitivnějším způsobem odrazilo v každodenním životě jednotlivců i celé společnosti.

   Důrazně proto třeba říci: současné pojetí spásy a spasení je zkázonosný a nebezpečný omyl! Je to smrtelný uspávací prostředek, jehož prostřednictvím byla šikovně využita duchovní pohodlnost lidí za účelem získávání a rozšiřování příznivců křesťanských církví. Pozornost věřících však byla tímto způsobem odvedena od toho hlavního a nejpodstatnějšího! Od poznání, v čem je spása opravdu skrytá!

   Spása nespočívá v Kristově smrti a zmrtvýchvstání! Spočívá jedině v Kristově Slově, ve kterém nám bylo jasně ukázáno, jak máme myslet, cítit, mluvit a jednat. Kdo přijme toto Slovo a bude podle něj opravdu žít, ten zaručeně dojde k spáse. Jiná cesta k ní nevede a nikdy ani nevedla! Kdyby byl právě na tuto skutečnost církvemi kladen hlavní a jediný důraz, dnes by pravděpodobně vše na naší planetě vypadalo úplně jinak. Určitě rozhodně lépe!

   Žel, důraz se však kladl na něco úplně jiného a tímto způsobem byla výhybka, vedoucí ke skutečnému spasení, nastavená nesprávným směrem.

   Zkusme nad tím už jednou vážně pouvažovat! Naše spása spočívá jedině v životě podle Slova Pravdy, v životě podle učení Ježíše Krista! K spáse tedy může dospět pouze ten, kdo se snaží žít tak, jak nám ukázal Spasitel. Nikdo jiný!

   Lidé obecně i celý svět však nežijí podle Spasitelových slov, a proto jsou na míle vzdáleni od spásy. Ba právě naopak, kráčejí k záhubě! K své osobní i k záhubě celé civilizace! Tvrdit v takovéto situaci, že svět už byl spasen Kristovým křížem a zmrtvýchvstáním je doslova absurdní.

   Vždyť lidstvo v podstatě ještě dosud vůbec nepochopilo a neprovedlo nejdůležitější princip Kristovy nauky, spočívající v zásadě, že vůči ostatním se máme chovat tak, jak chceme, aby se jiní chovali vůči nám. Svět se ve skutečnosti vůbec neřídí principem pomáhající lásky, vzájemné podpory, úcty a lidské sounáležitosti.

   No a žel, nemalou vinu na tomto stavu mají všechny křesťanské církve, které svým věřícím správným způsobem neukazovaly, jak skutečně dospět k spáse. Ty křesťanské církve, které ještě dosud mylně prohlašují, že spása spočívá v smrti a vzkříšení Ježíše Krista. Je to lež, protože skutečná spása spočívá jedině v životě podle Kristova učení a v ničem jiném!

   Podobné omyly mohly a dosud mohou církve hlásat pouze proto, že většina věřících neměla odvahu, čas a ani chuť hlouběji se zamyslet nad tím, co jim je jejich církevní vrchností předkládáno. Slepě a bez vlastního přemýšlení pouze vše apaticky přijímali. To je ale nesprávné!

   Lidé by už konečně měli začít samostatně uvažovat, hledat a nakonec také najít spásu tam, kde opravdu je: v životě podle učení Ježíše Krista! Pokud to pochopí a zrealizují, velmi pozitivně se to projeví nejen na kvalitě jejich vlastního, osobního života, ale také na zlepšení kvality mezilidských vztahů v jejich nejbližším okolí a nakonec i v celé lidské společnosti. A až bude tímto způsobem žít většina lidí na naší planetě, pouze pak lze hovořit o reálné naději na spásu tohoto světa.

Autor: František Skopal | pátek 26.4.2019 14:49 | karma článku: 18,20 | přečteno: 828x
  • Další články autora

František Skopal

Cesta vzhůru, ukázaná Buddhou

Život lze prožít dvojím způsobem. Správně, prostřednictvím skutečných hodnot, a nesprávně, prostřednictvím hodnot domnělých. Domnělými hodnotami jsou ty, které se navenek jako hodnoty tváří, ale ve skutečnosti jimi nejsou.

10.5.2022 v 16:17 | Karma: 9,72 | Přečteno: 175x | Diskuse| Ostatní

František Skopal

Mediální monopol pravdy o Ukrajině zpochybněn podobenstvím Krista!

I lidé nepříliš znalí Ježíšova učení znají známé podobenství o dvou cestách. O cestě široké, vedoucí do zatracení, po které kráčí většina, a o cestě úzké, vedoucí ke spáse, kterou nacházejí jen nemnozí.

5.5.2022 v 16:22 | Karma: 7,83 | Přečteno: 219x | Diskuse| Ostatní

František Skopal

Odkaz mrtvého ...

Před nedávnem jsem měl sen. Potkal jsem v něm jednoho známého, který je již delší dobu mrtvý. Když jsem od něj odcházel, ještě na mě z dálky zavolal:

28.4.2022 v 16:18 | Karma: 13,03 | Přečteno: 416x | Diskuse| Ostatní

František Skopal

Neznámé skutečnosti o lidské sexualitě

O články, zabývající se lidskou sexualitu bývá vždy velký čtenářský zájem, protože jde o něco, co mimořádným způsobem ovlivňuje celý náš život.

22.4.2022 v 16:30 | Karma: 10,89 | Přečteno: 428x | Diskuse| Ostatní

František Skopal

Kristus byl vzkříšen jinak, než věří křesťané!

Pokud lidé vnímají určité zásadní věci nesprávně a podle toho se pak ve svém životě řídí, musí nutně kráčet nesprávnou cestou, na jejímž konci je čeká tragédie.

13.4.2022 v 16:21 | Karma: 11,92 | Přečteno: 328x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Díky čínské pomoci výroba dramaticky roste

4. května 2024

Premium Přes citelné západní sankce ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Tamní produkce zbraní se dramaticky...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

  • Počet článků 378
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 392x
Jsem člověk plný entuziasmu a víry ve vítězství dobrých věcí. Jsem člověk, fascinován krásou a hloubkou světa viditelného, jakož také toho neviditelného. Na své životní pouti jsem nabyl množství znalostí a zkušeností, které by se snad mohly stát pro někoho pomocí, nebo alespoň inspirací.

Seznam rubrik