Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Hlavní věta pana blogera podle nadpisu - " tělesný styk muže a ženy " - jako zákonitost vzniku lidského života, nevychází ze správného principu uvažování, jakoby zásah "nadpřirozena" byl v případě Božího Syna mimo správná pravidla jednání. Vylučuje tak mimo jiné Boha z života v přítomnosti, určujete mu meze jeho jednání? Divné, proč to dělá, kým je a za koho se pokládá? Evangelia dávají celkem jasnou zprávu, i když také bratři protestanté chtějí Krista více přirozeně počatého, než byl - byl počat bez přirozené součinnosti muže, z Ducha Svatého. Kristus je jediný člověk a Bůh Syn sám v jedné osobě. Jeho maminka Maria na rozdíl od něj byla neposkvrněně počata Jáchymem a Annou. Ta neposkvrněnost však nespočívá ve způsobu manželského konání, ale v daru od Boha, který matku Syna obdařil dopředu výsadou, kterou ztratili Adam a Eva svou neposlušností pro všechny své děti. Tak je Maria z hlediska víry novou Evou, která sloužila a i dnes slouží celým svým životem Stvořiteli, Vykupiteli i Duchu. My tuto trojici nejlépe uctíváme pravdivostí našeho života podle rozumového poznání.

0 0
možnosti
Foto

Žádný zázrak a pod. V říši živočišné to není nic neobvyklého.

0 1
možnosti
Foto

Na té "neposkvrněnosti" mě fascinuje, že početí dítěte, resp. sex k němu vedoucí, je tedy považován za poskvrnění. To je skutečně úchylné. Považovat přirozenou danost za "poskvrnění" mohou jen psychicky narušení asociálové.

1 1
možnosti
JP

To jablko v ráji, poskvrněnost a maželské konání muže a ženy, bývají často v podvědomí jaksi spojovány. Je to však jeden z omylů, kterého se rádi dopouští posuzovatelé katolických křesťanů či náboženství. Trochu se to podobá dědečkovi na obláčku, kterého nám kladete za Boha.

Manželské konání je kladeno vysoko, poskvrnění znamená spíše spáchání jakékoli hanebnosti (lež, krádež, rouhání či vyvolávání duchů).

1 1
možnosti
MS

Jako vysílání Radia Jerevan dobrý. :-P

1 0
možnosti
Foto

Nevím, co si představujete pod pojmem zázraky, ale to, co tím míním já, jsou činy, které nejsou v silách a moci člověka, přesto se dějí.

1 0
možnosti
Foto

Je mnoho žen, které byly těhotné a byly pannou. Stejně tak je mnou případů, kdy žena byla těhotná, byla pannou a neměla pohlavní styk. Z lékařské hlediska nic nemožného. Nic zázračného.

1 0
možnosti
KT

A co je to vlastně prvotní hřích?

A co má společného s početím?

Totiž, proč by každé jiné početí než početí Panny Marie mělo být poskvrněné?

Protože to učí církev?

3 0
možnosti
Foto

Pana Maria počala, aniž by načala. Jak jednoduché. Tak to napsala jedna neznámá dívenka vzadu na oltář. „ Pane Bože dej, abych já, která jsem načala, abych nepočala.“

0 0
možnosti
PH

Az na to, ze uceni o neposkvrnenem poceti se tyka panny Marie ! Ze byla pocata (Annou a Jachymem) bez poskvrneni prvotnim hrichem.... Ach jo. A jeste o sve neznalosti napisete blog.

1 0
možnosti
MK

K tomu jsem se chtěl původně vyjádřit, ale pochybuji, že by autor pochopil, že neposkvrněné početí znamená, že byla počata bez prvotního hříchu, protože Kristus se měl narodit a narodil v Panně čisté;-)

1 0
možnosti
AM

Píšete, že Bůh je dokonalý a vše, co kdy stvořil, je také dokonalé......

Proč tedy i člověk, coby stvoření Boží, není dokonalý?

3 0
možnosti
MK

Člověk je dokonalý, ale má svobodnou vůli. Je jen na jeho rozhodnutí jakým směrem se vydá a tím také jaké ponese následky za své rozhodnutí.

0 0
možnosti