Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Pan Skopal píše zajímavě, ale vzkříšení Božího syna Ježíše nedokáže zařadit do zákonů Stvořitele. Muslimové zase odmítají ukřižování Krista a Židé jej považují za bastarda poběhlice panny Marie. Jistou zákonitost vzkříšení zobrazuje kniha Lewise: Lev, čarodějnice a skříň, krásná knížka asi nejen pro děti (celá skupina knih o Narnii se vyjadřuje hezkým způsobem o lidském životě a smrti, stvoření i nekončícím životě).

Čitatel Nového zákona - od Evangelií po Zjevení nemůže minout jasné svědectví o vzkříšení - "Ježíš vstal jako první z těch, kteří již zemřeli ..." Písmo může rozptýlit i pochybnosti autora blogu: Nové oslavené tělo může vypadat jinak, ale je to proměněné původní tělo k použití na věčnost.

Možná je rozdíl mezi poznáním psaným od pana Skopala a křesťanskou vírou v osobní víře v Boha a Bohu. Zatímco si definuje co Bůh může a nesmí, Boží děti se projevují většími zázraky než konal pán Ježíš. Tyto činy jsou podle Božího zákona pro jeho děti. Např. otec Pio ochránil muže popraveného hromadně střelbou. Krev i otvory po kulce měl ten člověk na hrudi i na zádech v místě srdce, přesto přežil a hovořil s kristovým řeholníkem Piem.

0 0
možnosti
Foto

A co neposkvrněné početí panny Marie, o tom jste se nezmínil. Když se Ježíš narodil lidskou cestou, musel být takto i počat. Čili otcem Ježíže byl muž, který žil s Marií, tedy pravděpodobně onen dotyčný Josef. Ne nějaký duch svatý.

Jako člověk Ježíš nejspíš žil, ale jen jako člověk. Byl silná duchovní osobnost, svým učením měl vliv na mnoho lidí, a stal se proto nebezpečným pro jiné lidi, které takto napadal a ohrožoval. Syna božího z něho udělali tvůrci Bible, z čistě lidských důvodů, aby vizi abstraktního Boha přiblížili člověku. Dnes žijící Ježíš by mohl být církví prohlášel jen za svatého.

Já osobně také věřím v existenci něčeho vyššího, co vše vytváří, ale bez antropomorfizujících pohádek o dobru a zlu.

Co se týče Bible, pro mne jsou zajímavé některé části Starého Zákona, kde nalézám trvale platné pravdy a moudrosti, odpozorované ze života.

0 0
možnosti
Foto

Ted uz zbyva jen, abyste zalozil Bratrstvi stribrne snury, postavil se do jeho cela a vypracoval prislusne teze.

0 0
možnosti
MB

Kristus byl člověk, který žil, vycházel z nějakého učení, nově formuloval a šířil názory, které prostřednictvím jeho učedníků oslovily spoustu lidí ..a zemřel. Jeho myšlenky přetrvaly.. podobně jako třeba Konfuciovy apod. V tom je "nesmrtelný".

Nějaké zmrtvýchvstání či "stříbrná šňůra" je jen legenda či zbožné přání.

3 1
možnosti
PS

P43e20t55r 89S97k83á93c52e56l

26. 6. 2020 22:28

Takže podle Vás je Bible legenda plná zbožných přání? Pokud si knihu knih pozorně pročtete, dojdete k jinému názoru. Pokud ji nepřečtete, Vaše volba. Ale potom se spolu se St.Římany ",,.se bojím čtenáře jedné knihy".

0 0
možnosti
Foto

P98e25t65r 77O40m56e32l31k32a

26. 6. 2020 18:53

Za svůj život jsem prošel několika školami a učil se v nich o přírodních zákonech, ale nikdy jsem neslyšel o nějaké Vaší "stříbrné šňůře..." Je mnoho věcí, na které lidská mysl zatím nedosáhla a jsou pro nás možná nepředstavitelné. Proto, jestli Kristus vůbec zemřel, mohl docela dobře vstát z mrtvých. Vy používáte někde čistou mystiku a jinde vysvětlujete mystiku přírodními zákony. Prostě, jak se Vám to hodí.

3 0
možnosti
  • Počet článků 378
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 360x
Jsem člověk plný entuziasmu a víry ve vítězství dobrých věcí. Jsem člověk, fascinován krásou a hloubkou světa viditelného, jakož také toho neviditelného. Na své životní pouti jsem nabyl množství znalostí a zkušeností, které by se snad mohly stát pro někoho pomocí, nebo alespoň inspirací.

Seznam rubrik