Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J14i91ř20í 47K15a17r81b71a47n

10. 10. 2019 19:46

Že by v demokratické zemi někdo nařídil povinné čipování lidí snad nikdo ani na vteřinu nemůže myslet vážně. V totalitní či polototalitní zemi je to něco jiného, tam bych takovému vývoji i věřil. Ale v demokratické zemi to vždy bude na bázi dobrovolnosti. Jedině pokud by si to přála většina společnosti a ve volbách k tomu dala dostatečný mandát. I tak by to ještě muselo potvrdit referendum. Ale já takový vývoj nepředpokládám.

0 0
možnosti

"Na obloze budou létat železné ptáky a motýle.":-)

Implantované čipy mohou zcela určitě posloužit k tomu, aby nás Velký bratr mohl lépe sledovat, ale dost se dá pochybovat o tom, aby přes ně mohl člověka ovládat. To už je poněkud jiná a jistě mnohem složitější kategorie. A když se to tak vezme, spousta lidí se dnes nechá dobrovolně sledovat aplikacemi ve smartphonech, které čmuchají, kde všude jste byli a za co jste utratili peníze. I když je pravda, že smartphony se pořád ještě dají vypnout, na rozdíl od čipů.

0 0
možnosti
OP

Lidé jsou stádní od své přirozené lenosti a chtivosti laciných statků a jen poměrně malá část jedinců jsou solitéry. Takže stádo se nechá za koblihu čipovat a solitéry to budou mít daleko krušnější než dnes, protože budou ještě více nežádoucí narušitelé stád. S tou vaší oblíbenou Biblí je to tak, že vidění budoucnosti v tom evangeliu je, jenže lidé určitě nemají za povinnost toto evangelium číst. Spíše bychom měli napřít síly, aby se stádnost stávala v myslích lidí negativním pojmem

0 0
možnosti
Foto

Proč za koblihu, paní Pavlíková?

0 0
možnosti
  • Počet článků 378
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 360x
Jsem člověk plný entuziasmu a víry ve vítězství dobrých věcí. Jsem člověk, fascinován krásou a hloubkou světa viditelného, jakož také toho neviditelného. Na své životní pouti jsem nabyl množství znalostí a zkušeností, které by se snad mohly stát pro někoho pomocí, nebo alespoň inspirací.

Seznam rubrik