Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Relax, vždy to může být horší a prý směřujeme k nějaké demo....no Winston pravil zvesela, že : ..Demokracie začíná oblečením saka a odchodem k volbám a končí vhozením lístku do urny.“ takže asi podstatná je dlouhodobá a pravidelně upřesňovaná předpověd ́ počasí...

0 0
možnosti
Foto

uklidňuje mě skutečnost, že horší to snad už být nemůže.

3 0
možnosti

To je jen důsledek chabé představivosti.

0 0
možnosti

A65l15e69š 83N85o19v94á21k

24. 6. 2021 11:35

ještě by měli zvolit stínového presidenta, aby měl kdo jmenovat stínovou vládu...:-) pak by byla parodie dokonalá...

3 2
možnosti

Stínovým prezidentem je jakýkoliv svéprávný Čech, nelze udělat chybu. Dokonce i vy.

0 1
možnosti

Je velmi fér dát voličům předem vědět, koho chce ten či onen nominovat po volbách do vlády. Dříve byli u opozice obvyklí i stínoví ministři.

Někomu se ale líbí tahání ministrů z klobouku ala Babiš, abychom pak viděli 5 ministrů zdravotnictví za rok, komedie s ministry kultury, exoty jako Táňa Malá a podobně, že?

3 1
možnosti

A20l90e34š 83N70o22v41á35k

24. 6. 2021 11:36

pamatuji si, že ČSSD kdysi sestavila stínovou vládu, která měl víc ministrů, než ta skutečná...asi měli špatnou představu o tom, co je to stín...:-)

0 0
možnosti
Foto

Zatím to ovšem vypadá, že jeden HOST si pěkně nacpal bříško a zapomněl zaplatit, takže po něm zůstává zatnutá sekera jak Brno.

Další vyjídání hospody by už nejspíš přivedlo hostinského na buben.

1 1
možnosti
Foto

Juro, taky děláš v hospodě dluhy? ;-D

0 0
možnosti
Foto

Náhoda přeje jen duchům připraveným. (citátek)

To platí i pro volby.:-)

0 0
možnosti

Prezident má po volbách pověřit sestavením vlády osobu, která získá pro vládu důvěru v parlamentu. Čím dříve bude pověřena ona osoba a čím dříve se odhlasuje důvěra, tím lépe pro ČR a tedy i pro občany.

Bohužel místo prezidenta máme Hradní trosku ovládanou svými šašky, které zase ovládá vlastní mamon, nebo cizí mocnost. Z ústavy mají na Hradě už dávno udělanou ruličku na záchodě, takže se dočkáme zase další ústavní žaloby a protestů u Hradu a je možné, že na všech odvážných žerdích po republice budou vlát červené trenýrky.

4 5
možnosti

A87l50e65š 75N78o27v60á33k

24. 6. 2021 11:38

podle ústavy president jmenuje premiéra a ministry. Proces "pověření sestavením vlády" není nijak ústavou definovaný, Zeman řekl, že pověří předsedu nejsilnější strany.

Jestli dostane důvěru nebo ne, to nemůže president tušit.

1 0
možnosti

Vládu opakovaně, řadím mezi nejhorší, od 1989. V osobě páně Bureše se koncentruje uplynulé 30 letí. "Tak k čemu vlastně a hlavně PRO KOHO?, ta revoluce byla vlastně dobrá? U vlády mi chybí reformy a sebemenší náznak konání rozumu hospodáře . "Potopa - díl 2)" ... Nám bude líp .

Pak tedy tvrdím, že jakákoliv vláda - bude lepší! Laťka je nesmírně nízko a ostudy kopec. Jacíkoliv budoucí "Neumětelové", budou mít výhodu. Nemuseli být v KSČ, nedejbože v Stb a konečně se mohou věnovat tomu hlavnímu - Chodu státu, občanům. Nebudou mít svázané ruce střetem zájmů, hrozbou basy a krachem dluhů, vlastního imperia. Nemusí se ani pak mazat - s libovůlí hradního staříka. Pak by ČR skutečně mohla být silnější a docela hezká. :-)

3 6
možnosti
Foto

J42o15s15e87f 30B32á75r18t68a

24. 6. 2021 10:38

Opsáno: Z voleb do parlamentu, začíná vyčnívat otázka pudu sebezáchovy a národní hrdosti... Proto je třeba k nim jít a za každou cenu ohlídat jejich regulérnost. Jakékoliv podcenění, by se naší - už tak dost zkoušené zemi, mohlo vymstít. Každý jen trochu soudný člověk musí vidět, co se tady dere k moci a co je ve hře...

3 1
možnosti
Foto

A hlavně vidí, co je u moci teď. :-P

3 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 827x
Několik let jsem se pohyboval ve vysoké politice a působil ve státní správě i samosprávě (1. náměstek ministra kultury, starosta Českého Krumlova). Myslím si, že mám stále co říct a tak bych se o to rád podělil se čtenáři portálu iDnes.cz.

Seznam rubrik