Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

Plně s tímto názorem ztotožňuji a dodávám.Otáčivé hlediště k realizaci představení přírodního divadla v Českém Krumlově vzniklo již v padesátých létech a stalo se dnes již historickou a nedílnou součástí kulturního dědictví. Prostě divadelní představení do zámecké zahrady Českého Krumlova patří. Ničemu neškodí. Spíše naopak zatraktivňují kulturní dění v tomto historickém městě. Dnes již to není záležitost města, kraje či celého Česka, dnes je to již kulturní zajímavost evropského charakteru.Nechápu proto, proč veškeré neustálé žabomyší války nezarazí například sama vláda svým rozhodnutím a nezakonzervuje daný stav takový, jaký v současné době je.Nebo snad kastelán krumlovského zámku, který je jedním z hlavních iniciátorů rušení této divadelní scény by nemusel respektovat příslušné státní orgány? Jsme už na tom tak, že se v naší zemi nedá nic definitivně rozhodnout ? Navíc by v těchto věcech mělo sehrát svou roli také Ministerstvo kultury ČR a Jihočeský kraj,kteří se také již vyjádřili ve prospěch provozu divadla. Ideálním řešením by bylo, kdyby vůbec se JIhočeské divadlo, jako provozovatel této scény vrátilo zpět do skupiny krajských zařízení , tak jako tomu bylo dříve. Ale to už je zase jiná kapitola. Přátelé, rozhodujme obyčejným selským rozumem.A vy, kteří máte kompetence s tím něco udělat, rozhodujte a nepřešlapujte dvacet let na místě.

0 0
možnosti
PS

P95e89t39r 98S32k26á12c49e56l

15. 4. 2015 23:25

Ano, zdravého rozumu je nám třeba. Karma.R^

0 0
možnosti
Foto

Pane Mikeši, většinou s Vámi souhlasím. Jsem z ČB a na otáčko jezdím s rodinou každý rok. A pokaždé vidím zcela zaplněné hlediště místními lidmi i zahraničními turisty. A dokonce bych řekl, že značná část zahraničních turistů toto divadlo dokonce cíleně vyhledává.

Já bych rozhodně nechal otáčko v takovém stavu, jako je dnes a nic neměnil.

Ale, Vy jste byl první náměstek ministra kultury. Takže jste měl na tuto kauzu určitý vliv. I ti "zlí" památkáři přeci patří pod MKCR.  Co jste pro zachování udělal?

0 0
možnosti
Foto

Třeba toto hlediště zprivatizovat a majitel se pak rozhodne, zda do něj bude investovat, nebo ho zlikviduje.

0 0
možnosti
ZJ

A v příštím roce zprivatizovat Národní divadlo.

1 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 827x
Několik let jsem se pohyboval ve vysoké politice a působil ve státní správě i samosprávě (1. náměstek ministra kultury, starosta Českého Krumlova). Myslím si, že mám stále co říct a tak bych se o to rád podělil se čtenáři portálu iDnes.cz.

Seznam rubrik