Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobré postřehy - v té spletitosti...R^

0 0
možnosti
Foto

A zácpa je průjem. ;-D

1 0
možnosti

J92a55n 67M51a16r61e81k

23. 8. 2021 16:11

Tak koukám a žasnu, kolik je zda na blogovišti iDnes expertů na Afganistán. A každý z těch expertů tvrdí něco jiného. To je na tom to nejzajímavější.

3 0
možnosti
Foto

To je dáno úhlem jejich pohledu.

Příklad: válčí dvě armády, jedna prohrává. Z jedné stany vidíte, že prohrává ta vlevo, z opačné strany, že ta vpravo.

3 0
možnosti

USA nikdy Afghánistán ovládat nechtěly, to lžete, chtěly jen zabít Ládina, zničit Kajdu, vrátit se domů a mít od od Afghánistánu svatý pokoj. A nebyly to USA , ale mandát schválený OSN, zúčastnilo se 37 zemí včetně armády ČR. Ládin je mrtvý, Kajda už 15 let v podstatě taky, jenže aby se nevrátila na své staré Afghánské základny pod novým vedením, musel by se Afghánistán trochu vzpamatovat, na což místní obyvatelstvo ale nemá. O ovládání od USA nemůže být vůbec řeč.

Že je to první případ, kdy nějaká islámská skupina ovládla stát bez boje je taky nesmysl, Talibánci ozbrojeně bojovali 10 let s Rusy a 20 let se zmíněnými silami OSN, USA hlásí 2500 mrtvých, Talibán cca 50.000, také 14 mrtvých českých vojáků. Tomu říkáte bez boje?

Hezky píšete o realistickém přístupu, ale bylo by fajn, kdybyste tu realitu taky znal.

3 1
možnosti

Ta představa, že US Army obsadí nějakou zemi, velmi terénně nepřehlednou, samé hory a pouště, nábožensky ortodoxní až fanatickou, a tím bude vyhráno, když budou lít peníze nějaké místní pseudo-elitě - se ukázala jako poměrně mylnou. Je to samozřejmě dáno hodně právě náboženským přesvědčením (což my západní lidé těžko pochopíme), pak tím, že muslimů je miliarda a jejich země sousedí - z toho plyne, že terorismus je tekutý. A abych nezapomněl peníze: kde je ropa, tam jsou prachy, že. Západní armády mají skvělé zbraně a skvěle vycvičení - například adepty americké jednotky SEALS hážou svázané do bazénu a riskují jejich život - a vida, muslimové nikoho do bazénu neházejí, a přece ve svých pantoflích a turbanech nakonec zemi z 90% lehce obsadili. Nicméně taková je Amerika, Američani mají rádi své vojáky, své hrdiny a milují ty své války.

2 1
možnosti
Foto

A ono tam před tím bylo jen 10% muslimů? Tak to museli nutně prohrát!

Pane, ta novinařina z Vás vyzařuje stále. Normální člověk by dvě takové věci skloubit nedokázal. ;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 827x
Několik let jsem se pohyboval ve vysoké politice a působil ve státní správě i samosprávě (1. náměstek ministra kultury, starosta Českého Krumlova). Myslím si, že mám stále co říct a tak bych se o to rád podělil se čtenáři portálu iDnes.cz.

Seznam rubrik