Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já si, na rozdíl od vás, nemyslím, že kompetenční žaloba je něco nepatřičného a že to nutně musí posunout jmenování vlády.

Výklad Ústavy a postup podle tohoto extenzivního výkladu je už dlouho velkým nešvarem polistopadových prezidentů, zejména Klause a Zemana. Proto si myslím, že na výrok ÚS už nazrál čas.

Zeman může jmenovat vládu bez ministra kultury, řízením ministerstva může být někdo pověřen.

V tom však není problém. Zásadní problém totiž vidím v tom, že Zeman má přímo bytostní odpor k výrokům soudů, které se mu nehodí, a jako správný levičák a Putinův přiznivec, na rozhodnutí soudu kašle. Nemyslím, že by ho výrok ÚS přiměl k jinému způsobu jednání.

6 0
možnosti
Foto

Máte pravdu a já doufám, že Zeman zůstane věrný svému chování a nebude se řídit ani rozhodnutím ÚS. Pak nastane další, dosud nepoznaná situace...... co s takovým prezidentem? Věřím, že výsledek bude jasný. Zbavit ho funkce.

4 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 827x
Několik let jsem se pohyboval ve vysoké politice a působil ve státní správě i samosprávě (1. náměstek ministra kultury, starosta Českého Krumlova). Myslím si, že mám stále co říct a tak bych se o to rád podělil se čtenáři portálu iDnes.cz.

Seznam rubrik