Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Máte pravdu, že se často zveřejňuje ten nesmyslný názor ohledně toho, že když cizí země přijímaly naše emigranty, tak my bychom měli cítit povinnost přijímat nyní emigranty odjinud.

Vedle argumentu, který jste napsal, tedy že naši lidé utíkali do zemí stejného civilizačního okruhu, jsem já již několikrát napsal svou myšlenku, která též má něco do sebe:

My, kteří žijeme v této zemi, v ní žijeme právě proto, že jsme neemigrovali. Kdybychom emigrovali, žili bychom nyní jinde - jasné jak facka. A když jsme neemigrovali, tak jsme od nikoho nedostali zaopatření v uprchlických táborech apod.. Proto také nikomu nic nedlužíme a nemáme žádnou morální povinnost v tomto směru.

Můj soused z paneláku Ludvík Pospíšil utekl do Německa. Můj spolužák z vysoké Zdeněk Brodský utekl do Švýcarska. Nevidím v nich kvůli tomu ani hrdiny, ani zločince. Byla to jen a jen jejich věc, že tam odešli, a věc těch příslušných zemí, že je přijaly a že se o ně v prvních ěmsících po jejich emigraci postaraly. Ale pomoženo bylo právě jim dvěma, nikoli deseti milionům nás, kteří tu žijeme, aniž bychom někam utekli. Proč by tedy měl vznikat nějaký závazek nám?

Proč mám já platit daně na to, aby byl zaplacen dluh za Pospíšila a za Brodského?

3 0
možnosti

J86a10r68a 64R20a78n89k

12. 8. 2015 2:07

Ony ty zeme prijimali take Tibetany, Madary, Polaky - pokud myslite zeme zapadni Evropy. Ty za velkou louzi brali v te same dobe, kdyz do CSSR proudili chudi Vietnamci, do Australie, Kanady a USA prichazeli tisice "boat people" z Vietnamu a vubec z cele Jihovychodni Azie, Indie. Koncem 70. let pak z Iranu a po puci Assadova otce, prislo do samotne Kanady asi 60.000 Syranu - inteligence, vezeni uz tehdy byla plna.

Nikdo zde nejasa nad ilegalnimi uprchliky, ale je smutne, ze se neupravuji imigracni zakony, bonmoty jsou skutecne pro kocku a dalsi volby. V Australii a Kanade (USA take) je novy zakon, ze mohou byt na letistich zadrzeni vsichni, kteri chteji odletet do zemi, kde islamismus/terorismus pusobi, 10 let vezeni....i tem, kteri se chteji vratit....a pripadna deportace.

0 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 824x
Několik let jsem se pohyboval ve vysoké politice a působil ve státní správě i samosprávě (1. náměstek ministra kultury, starosta Českého Krumlova). Myslím si, že mám stále co říct a tak bych se o to rád podělil se čtenáři portálu iDnes.cz.

Seznam rubrik