Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak Eifelovka je také vyšší než ostatní historické budovy v Paříži. A vadí to někomu. Totéž Petřínsá rozhledna.

0 1
možnosti

V Olomouci nebydlím, jen občas jedu kolem, ne častěji než 3x do roka.

A jako zcela nezaujatý a odtažitý pozorovatel mohu směle říci, že pár mrakodrapů by panoramatu města rozhodně neublížilo - spíše naopak.

1 1
možnosti

Vyškové budovy do Olomouce nepatří, a to ani na okraj. Olomouc není žádná metropole. Proč blechy nesvětelkují ? Poněvadž by Olomouc vypadala jako Las Vegas.:-P Byl jsem nedávno v Olomouc. Hnusný Prior se podařilo celkem zkultivovat.

Ale to vaše náměstí  vypadá jako cikánské obydlí. Staré domy s oranžovou a růžovou malůvkou, každý barák jiné barvy... hnus fialový. To jste to zrovna mohli nechat ja to bylo za komunistů, mělo to alespoň nádech patiny.....

0 0
možnosti

Vážený pane, promiňte, ale jste opravdu zvláštní. Mám totiž nutkání pro vás použit slovní spojení "moudrý politik", což je opravdu pro českou kotlinu neobvyklé.

Souhlasím s vašimi tvrzeními. Mám pocit, že mnohým lidem, kteří rozhodují, je zcela jedno, jaký estetický a kulturní vliv budou mít jejich rozhodnutí, hlavně že to přinese peníze.

Žijeme ve zvláštní době. Stavíme na zelených loukách, úrodných polích, nebo i téměř v centru měst obrovské obchodní komplexy prapodivných tvarů, jejichž hlavní ideou je (byť agresivně) upoutat pozornost a přilákat zákazníka.

Takový kulturní rozměr Šantovky nejlépe vystihuje video z otevření, kdy zběsilí zákazníci přilákáni vidinou slev z velmi širokého okolí  po vpuštění do budovy splývali se svými vývojově výrazně nižšími druhy. To je ten směr, kterým se jde.

Je otázkou, co budou říkat naši potomci na město, kde budou podivné stavby obchodních komplexů, třeba i chátrající a opuštěné (je vůbec možné, aby se tolik obchodních center v Olomouci nadále a dlouhodobě uživilo?). To bude to ovoce, po němž poznáme současné mocné, v jejichž kompetenci je rozhodovat.

1 0
možnosti
Foto

A to co tam bylo předtím, před Šantovkou, bylo lepší než současný stav?

0 1
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1111x
Renesanční člověk s všestranným zájmem o vše krásné. Starosta města Zábřeh.

Seznam rubrik