Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zlaté rezervy a inflace nemusejí být spojené nádoby, to záleží na přístupu toho, kdo reguluje peněžní trh. Nakonec vidíme, že česká inflace se neliší od ostatních veropských zemí, i když máme v ČNB zlaté rezervy mizivé. Jaké jsou zlaté rezervy obyvatelstva, nevím, ale zcela jistě stoupají.

Příčinou inflace je:

1) měnová expanze: deficit veřejných rozpočtů a emise peněz prostřednictívm nákupu dluhopisů a příliš nízkých úrokových sazeb zvětšuje objem virtuálních peněz v oběhu,

2) vnější faktor (zdražování dovozů) a

3) příliš nízká nezaměstnanost - to je aktuálně u nás největším problémem. To, že je nezaměstnaných méně než volných míst staví celou tržní ekonomiku na hlavu a tlačí na neadekvátní růst mezd. Rostoucí mzdy znamenají více disponibilních peněz a následně růst cen. Prodejce nastavuje ceny vždy tak, aby zboží prodal. Kdyby je nastavil příliš vysoko, neprodá je. Prodejce není příšinou vysokých cen, pouze jejím transformátorem.

1 0
možnosti
Foto

K bodu 1) Souhlas

K bodu 2) My potřebujeme vývoz to se silnou korunou nejde.

K bodu 3) Souhlas

0 0
možnosti
ZZ

Autor nemá pravdu.

ČNB se chová velice racionálně.

Zlato sice prodala, když bylo zlato na nejnižší cenové úrovni, ale nyní, když je zlato nejdražší, tak zase zlato nakupuje.

;-)

0 0
možnosti
Foto

No přesně tak zlato prodala i to z ANGLIE možná i ten zlatý poklad z roku 1968 pamětníci vědí. Zlato má prostě svoji hodnotu vždycky. Hlavně že ho kupuje skoro za 2000 dolarů za 31g;-D;-D;-)

0 0
možnosti
Foto

Zkuste si ti jednou po sobě přečíst.

2 0
možnosti
DH

Pane Staněk, musím skutečně konstatovat, "Voni sou hlava".

...na Vás prostě jen tak něgdo asi nemá.

1 0
možnosti
DH

Nebyli voni něgdá vachmajstr, že sou taková hlava?

0 0
možnosti
  • Počet článků 689
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 956x
Založili jsme s přáteli občanské sdružení s názvem odborové sdružení A.Právo.Na podporu řešení pracovních a mezi lidských vztahů,z pohledu občanských a lidských práv.A to práva vymahatelného.Z pohledu ústavy a zákonů, včetně práva mezinárodního k Bohemia.cz

Seznam rubrik