Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠB

stařec bez moře

15. 1. 2011 8:47
autore, objevil jsem hrubku.

K šípku s celou tou solidaritou. Stát je chůva, která kouká nejdřív na svůj prospěch a pak teprve na ty, o které se má starat. Proto to nemůže mít budoucnost. K šípku se státem. Schopní zvítězí, neschopní se uschopní a paraziti vymřou.

0 0
možnosti
FS

Fanuel

16. 1. 2011 23:34
Re: autore, objevil jsem hrubku.

tak jo;-D

0 0
možnosti
ŠF

stev

15. 1. 2011 7:13
Článek bez znalosti věci, a zmatečně uspořádaný.

Stát zajišťuje věci, které nejsou v možnostech jednotlivců. Viz stať o veřejných statcích např. Samuelson, nebo Mankiew. Obecně se má na mysli obrana státu, policie, záchranné složky. Ale také kultura, typicky se uvádí ohňostroj na den díkuvzdání v USA, kdy by lidé raději vylezli na kopec za vesnicí, než aby ze svého vydali jediný cent. V našich podmínkách si můžete představit Verdiho operu AIDA , která je považována za operu s nejnákladnější výpravou. Ta by se bez veřejné podpory prostě nikdy nehrála, protože vstupenka by musela stát 20 tis. Kč. A přece si život bez ní neumíme představit. Ze sociální oblasti: představme si příklad domova důchodců, který musí běžet v nepřetržitém, a tedy v čtyřsměnném provozu. Náklady několikanásobně převyšují důchod, který mají k dispozici klienti. Představa, že by to lépe provozoval soukromník, je nesmyslná. Navíc, stát na ně nijak nedoplácí, ti lidé celý život pracovali, a daně poctivě odvedli.

0 0
možnosti
JN

mahdi

15. 1. 2011 10:12
Re: Článek bez znalosti věci, a zmatečně uspořádaný.

Nemusí se hned vymýšlet hypotetické příklady. V kapitalistickém ráji USA byl vybudován v Pennsylvánii soukromý "pasťák". Skončilo to tak, že polovina místní omladiny tam byla zavřená, stačilo podmáznout soudce. Motivace soukromé firmy byla totiž naplnit kapacity. Motivace státu je jiná.

0 0
možnosti
MC

sualk

15. 1. 2011 7:05
Ještě, že má každý právo na svůj rozum.

Škoda, že je ho v Česku tak málo.Tak jako musíte ořezat kořeny rostlinám, aby vám nepřerostly v květináči, tak musíte ořezat chapadla byrokracii našeho státu tak, aby se nestal pouhou honbou za mocí, ale stal se zájmem o lidské potřeby.

0 0
možnosti
  • Počet článků 689
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 956x
Založili jsme s přáteli občanské sdružení s názvem odborové sdružení A.Právo.Na podporu řešení pracovních a mezi lidských vztahů,z pohledu občanských a lidských práv.A to práva vymahatelného.Z pohledu ústavy a zákonů, včetně práva mezinárodního k Bohemia.cz

Seznam rubrik