Zahraniční politika USA a nekonečný příběh. 2011

Druhá světová válka trvala pouhých několik let 1939-45 a Evropa byla, jako řešeto- rozbombardovaná. To celá Latinská Amerika a USA i Afrika byla ušetřena od náletů a  přímé devastace svého území, před  spojenci fašistíckých vlád. Velko Německé říše. Ovšem byznysu a obchodům to ani maličko nevadilo. Kšefty se jen hýbaly. Proto fašističtí pohlaváři mohli hezky pěkně tiše spočinout v Chile, Argentině apd. Prostě v AMERICE + AFRICE.  Dnešní velmoc USA vede po skončení druhé světové války, několik lokálních válek, jak na běžícím drátě, ale výsledky jsou nulové. Proč?? Kde tedy spočinou dnešní fašistické vlády  muslimských vládců, ala socialismus-socialistické džamahrádie Libye a dalších je tedy pěknou otázkou.

 

                                              Pirátství a chudoba s bídou.

Novodobé pirátství,  je jako bída a chudoba a dá se i říct, že nikomu pirátství v 21 století nevadí. Když vezmu v úvahu všechny špionážní satelity demokratických států, tak to by v tom byl čert. Že by??? Jenže se nikomu do toho pronásledování nechce. Nikdo je nemůže ty  lapky (teroristy)  chytit= potrestat. Jsou prostě nepolapitelní, nebo lépe řečeno hodí se to možná na udržení napětí (bu- bu- bu).  

 

Somálští piráti teroristi,  bratři ve zbrani, jako je  AL-Kajda ap, tak je asi jistá pro USA nadcházející politická síla,  vhodná k prosazování zájmů USA v Africe, na Blízkém východě. USA to již vlastně  zkoušejí ve svůj prospěch s Hamasem (hamastánem), AL- Kajdou, Hizbaláhem, Fatahem.Kdo by to kdy řekl že?? Až se mi motá hlava a jdou kolem dokola oči.  Nejdřív boj USA s teroristy 11.9…nekonečno….. a pak bratři ve zbrani s následným politickým vlivem v daných lokalitách. EHM.

K takové politice  směřuje i dnešní zrada USA a  bývalých spojenců, taková je dnešní a nejen dnešní realita zahraniční politiky USA + Evropy.  Nejdřív celá léta (30 i více let) pac a pusu a dnes ???? Lidově se tomu říká ,,hnus pane velebnosti“!!  Možná  je to i revanš za rok1989, včetně rozpadu RVHP a jeho politických struktur.  Jeden by se ani nedivil.!!

 

Jasnozřivá zahraniční politika USA má dost problémů sama se sebou a tak na poučování není čas. Je zajímavé,  proč se neozývá Ruská federace k problémům v Africe a Arabském poloostrově (asi cenzura ze strany EU)!!  Cha cha cha.

Že by Ruská federace neměla v tak významné oblasti  své zájmy se mně nechce věřit, už z toho důvodu, že je  nepochybně živá, jistá OSA  Irán+ Turecko+ Ruská federace+ Indie+China+ Latinská Amerika !! No a Afrika a její destabilizace se moc hodí do role určitých státních zájmů, této OSY.

Právě možná proto, USA a další (imperialistické státy) bývalých kolonii tuší šanci na revanš.  He he he he. Jen aby se nespletli, ona tichá voda břehy mele a Volha s Donem je taky nějaká řeka.

 

Jedním z mnoha současných problémů je fakt, jak si zachovat svou tvář, když mouřenín udělal svoji práci a  již  je k nepotřebě. Dá se i říct, že každý udělá chybu. Ale to neznamená, že tu chybu budu vykládat za svůj úspěch.

Stanek František Fanuel

Autor: Frantisek Stanek | úterý 1.3.2011 14:58 | karma článku: 7,91 | přečteno: 1070x