Volební sliby=chyby a právo na demonstraci 21.9.2010

Politika je svinstvo a hlavně v té době, když se lže a nekouká se na pravo ani na levo. Každá občanská společnost je taková, jaké má ve svých řadách občany, kteří znají svá práva a jsou i schopni ty svoje práva hájit i za cenu nepopulárních kroků opětovného znárodnění, které bylo provázeno socialistickou transformací 1989. A zde je tedy jádro pudla. Vyspělá demokracie a změna systému od socialismu k prosperujícímu tržnímu ekonomické právnímu řádu je dnes na pořadu dne. K tomu nám dopomáhej (B) stvořitel nebe i země.

21.9.2010 je datum odporu (občanské společnosti) a nastavení nových poměrů v devastované společnosti, která trpí rozkradením všeho, od doby budování státu ČESKOSLOVENSKO 1918 viz. první pozemková reforma, genocidní Benešovy dekrety 1943-1948 a socialistické privatizace 1989.

Nejhorší zpráva, jaká je možná je, že náš stát není schopen reagovat dostatečně na změny ekonomického vývoje ve světě a společnosti po roce 1989. Nastavená politika a změna systému po roce 1989 určovala celkem pohodlně, jak se co bude rozvíjet, a co půjde do útlumu  a to tak, aby stát položil základ pro blaho lidu ve státě, který je řádným hospodářem a ne státem, který si bere za svoje rukojmí občany státu a nutí je platit neustále větší a větší daně všeho druhu.

Celkem úsměvné hodnocení s. Klause při otevírání nového okruhu ukázalo na neschopnost tohoto nepolitika v jeho úřadě (úřadech) viz. utratit státní peníze ať to stojí, co to stojí = lidově řečeno z cizího krev neteče.

Stát prošel od roku 1989 několika stádii ve vedení politických špiček (Klaus, Havel, Zeman, Špidla, Gros, Paroubek, Topolánek, Nečas) a všichni bez rozdílu dokázali neschopnost a nekompetentnost ve vedení státu, což má tragické následky pro stát a jeho občanskou společnost.

 

Vyspělá demokracie, jako jedině možná změna systému založená na  ústavě, která má zakotvená ve svém  úvodu občanská i lidská práva pokud možno nekrácená zákonem  opřená o univerzální tržní ekonomická práva dají záruku, že stát bude komfortní ke svému lidu a lid bude na oplátku solidární se svým státem. Nejvyšší vize státu ve vyspělé demokracii viz: STÁT JE LID A LID JE STÁT bude přínosem  blahobytu lidu a dobrých narovnaných sousedských vztahů Německa, Polska, Rakouska, Maďarska.

Stanek František Fanuel

Autor: Frantisek Stanek | pondělí 20.9.2010 22:42 | karma článku: 10,93 | přečteno: 1107x