USA a revalvace dolaru v USA bez socialismu. 2010

Přesto, že socialismus ukázal svoji genocidní a závistivou povahu 1921-1943-1948, nestydí se dnešní socialní stát podporovaný ČSSD i ODS po roce 1989 deklarovat vzájemnou spolupráci. Tak proč tedy rok 1989 a zmlácení studentů?? To zde  KSČ-KSČM mohla zůstat a vláda jedné strany s odbory a svazáckými funkcionáři mohla ukázat, jak může stát, dovést stát, socialismu do sociální a státní krize. Po pravdě řečeno je vidět již dnes, že se po roce 1989 nic nezměnilo, jen místo milionářů dr. Husáka 68-69, zde máme miliardáře, kteří svojí poctivou prací vše získali. Jak legrační že!!! A nebo to bylo jinak???

Volební systém  státu a  vůle lidu v demokracii nejde vždy naplnit. Zákulisní jednání může a většinou se tak stane vést i proti vůli lidu. Dnes je otázkou k čemu to slouží po roce 1989 a vlády jedné strany ve svazku jedné národní fronty KSČ-KSČM. Co je to za stát, kdy vůle lidu je zákulisním jednáním obrácena proti zájmům lidu. Tandem ČSSD+ ODS a hradního pána ss.Klause je přece socialistickým snem od dob opoziční smlouvy. Ti co odporovali této utopii, tak jsou dnes mimo politiku, ti co tu socialisticko-komunistickou realitu reálného socialismu podporovali, tak jsou dnes jak ve vládě, tak i na místní úrovni.

Vždyť, kdo by nechtěl jezdit za- darmo,  za- darmo bydlet, za- darmo svítit,  za- darmo dýchat apod. To přece není zadarmo, to se přece musí zaplatit, zadarmo to bude přece v komunismu, kde prý nebudou peníze, ale jen samí angelos. Ha ha ha. Sama socialistická myšlenka a sociální stát dovedl regulovaný státní socialistický kapitál tam, kde je v pr………Proto si státy socialismu  západní Evropy a nejen bývalé RVHP vypijí, každý svůj pohár bankrotu do dna.

Státy sociálního systému mají ve svých sociálních nárocích takové požadavky, že by je ani 1000 naftových vrtů nezachránilo.  EU je v propasti  fiskálního krachu. Bez volného kapitálu Německa a Francie (dnes ale dluh) je konec socialismu ve východní Evropě, včetně socialismu západní Evropy. Já se ptám?  Bude mít zájem Německo a Francie na snižování životní úrovně  svých národů, na úkor východního socialismu (bývalé RVHP) a jeho zvyšování (na dluh) životní úrovně !! A kdo ten dluh v součtu zaplatí??

Tak je odpověď jasná:: Vlastní košile je lepší, než vzdálený kabát a vrabec v hrsti je lepší, než vypasený holub na střeše.

 

USA + FED musí nutně oddělit měnovou politiku od zbytku světa a postarat se  z ústavy USA o revalvaci dolarů v USA. To bude mít sice na vývoz negativní dopad, ale domácí výrobu to povzbudí a zaměstnanost i s nárustem výběru daní přímo stoupne. To bude mít kladný vliv na domácí  i zahraniční politiku. Není jiná cesta, než venkovní dolar obětovat, ale i přesto si tento dolar udrží v poměru EU měny (krach)  silnou pozici a to takovou, jakou bude mít snížení nezaměstnanosti v USA a na druhou stranu zvýšení nezaměstnanosti v Evropě. Kapitál  a teď myslím investiční (rizikový)  je připraven být tou štikou v rybníce a vyrušit to co je slabé a po očištění dál s takto získanou nadhodnotou zamířit na trh, kde jistě na základě nabídky a poptávka, ale už konečně bez socialismu může z cela svobodně ukázat, že KAPITÁL je doktorem v demokracii, potažmo ve vyspělé demokracii.  Pravý blok a vyspělá demokracie je tou cestičkou za bohatstvím  státu i lidu. Nezapomínejme:: Stát je lid a lid je Stát.

Stanek František Fanuel

Autor: Frantisek Stanek | čtvrtek 16.12.2010 2:16 | karma článku: 6,28 | přečteno: 1010x