Travník-Bosna +Hercegovina diskriminace katolických škol 2009.

Občanská společnost po válce v zničeném Travníku se opět dostává do role rozdělené společnosti a hlavně diskriminací šikanovaná katolická církev je v roli žebrajícího prosebníka. Ano to ho, kdo čeká na návrat kapitálu, který je ji nezákonně zadržován státem tak jako v Bohemia.cz. Proč? Komu to prospívá? Kdo se bojí vzdělané společnosti? Kapitál je nutný z několika pohledů a jeden z nich je aby mohla pokračovat v projektu sociálního programu do kterého samozřejmě patří i systém katolických Evropských škol.

Správně poukazuje biskup Pedro Suko na diskriminaci z pohledu několika komunit v prostoru Travniku. Je politovánihodný přístup státní moci k vrácení kapitálu muslimské komunitě a to ihned. Na rozdíl od katolické církve ,které je jí to to občanské  i lidské právo upíráno. Socialistická  EU se zachovala tak nekřesťansky, že si nezaslouží jiný příměr. Nepřispěla na žádost  církve(katolické) ani krejcar na provoz škol. Nedovolme porušování základních svobod - občanských i lidských práv dnes jinde.  Zítra zde v Bohemia.cz. Stačí, že už máme zákon držte zobaky!!

Jak komise OSN tak komise EU se chová nelogicky, když podporuje jednu komunitu a to muslimskou a katolické církvi s křesťany je  to to právo válkou zničené země upíráno. To nesvědčí o rovném přístupu k řešení vzdělávacího projektu a zachování občanských i lidských práv v Bosně+ Hercegovině.  O Travniku to platí dvojnásob.          

                                                       Stanek  (Fanuel)

Autor: Frantisek Stanek | pondělí 18.5.2009 18:01 | karma článku: 9,31 | přečteno: 475x