Transformace České republiky cesta z inflační krize a ekonomické krize. 2022

Nikomu se nechce do ekonomické transformace. I přesto, že Česká republika vyčerpala svůj ekonomický růstový potenciál. Naše vláda 5 koalice, by si měla uvědomit, že osekávat jednotlivá ministerstva nic a nikomu nepřinese. 

Tragedie našich vlád po roce 1989 je v tom, že se snaží zachovat ekonomický růst bez přidané hodnoty ryze ČESKÝCH firem. Naše orientace na montovny a levnou pracovní sílu směrem k cizímu Kapitálu. Ukazuje na neschopnost Českých vlád. A jejich možná i úmyslné kolaborace držet nízkou kupní sílu. K poměru min, mezd Rakouska či SRN..NSR...

Nesmíme zapomenout ani na tu skutečnost, že nesmyslné držení České koruny je stigma naši malosti a uzemní suverenity. Proč Česká koruna? No pro spekulanty a hlavně, aby ČNB měla práci.

V nových ekonomických transformačních  podmínkách, by měla ČNB podnikat a uskutečnit  v souběhu s politiky změnu. A zajistit oddělený důchodový účet nezávislí  na politické moci. Jako základ TRANSFORMACE České republiky směrem k chytré ekonomice a úspěšně zajistit dostatečný příjem do státního rozpočtu.

Tahle revize ekonomické politiky se ovšem neobejde, bez určitých nákladů. Na změnu našich ministerstev. Na změnu daňové soustavy na jednotnou daň 17%. Což bude mít kladný vliv na řádný výběr daní a jejího zjednodušení.

Nechápu proč naše republika má na 10 milionů obyvatel tolik ministerstev....tolik poslanců parlamentu, či senátu. V poměru např. k 330 milionů obyvatel USA. Dále se musíme zabývat i možnosti. Zajistit jako první krok transformace republiky.  Zákon o sociálních službách a péči, včetně zákona o sociálním bydlení. Jako nezbytný krok k důstojnému životu lidu České republiky.

S.

Autor: Frantisek Stanek | středa 16.2.2022 0:49 | karma článku: 6,65 | přečteno: 287x