Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
F

fontana

5. 2. 2011 15:51
Milý lidový vypravěči,

ústavní deklarace 1774, která "zaručovala rovná, univerzální, občanská i lidská práva" byla dílem otrokářů.

0 0
možnosti
FS

Fanuel

6. 2. 2011 0:14
Re: Milý lidový vypravěči,

právě proto;-D

0 0
možnosti
OS

Naivní volič

5. 2. 2011 14:11
Myšlenkový eintopf,

jinak se názorový výpotek autora nazvat nedá. O slohu a gramatice nemluvě.Rv

0 0
možnosti
FS

Fanuel

6. 2. 2011 0:13
Re: Myšlenkový eintopf,

tak jo sire jouzo;-D

0 0
možnosti
MC

sualk

5. 2. 2011 13:31
Úžasně vtipné.

0 0
možnosti
FS

Fanuel

5. 2. 2011 13:36
Re: Úžasně vtipné.

ŽE;-D;-D;-D

0 0
možnosti
OS

OSLO

5. 2. 2011 13:12
Třesky plesky,

národ a občané není stádo divokých koní a stát není prérie bez hranic. Vždy tu musí být NĚKDO, kdo bude ve státě vládnout, určovat hranice možného, vytvářet zákony a dbát na jejich dodržování, dohlížet na právo, spravedlnost a pořádek atd. Tím NĚKDO nikdy nebyl lid a jeho vůle. Tím byl odjakživa TEN, kdo měl ekonomickou moc a VŽDY uskutečňoval jen takovou politiku, která ospravedlňovala a chránila JEHO ZÁJMY, které byly a jsou v rozporu se zájmy ostatních. Zjednodušeně řečeno, VŠICHNI chtějí být bohatými a mocnými, ale protože to je nemožné, musí si ti mocní, vládnoucí a bohatí své zájmy a své postavení chránit. Otrokářkým a feudálním despotismem, buržoazní diktaturou, socialistickou totalitou nebo tzv. demokracií, snažící se ukrýt sociální a jiné rozdíly a deklarováním občanských práv a svobod. Ve skutečnosti jde vždy o jedno a totéž. O peníze a moc. Vláda lidu je pouhou ideologií mocných. Je jedno kdo vládne - král, prezident nebo generální tajemník. Jde jen o míru a formu útlaku.

0 0
možnosti
PP

Pavel Pátek

5. 2. 2011 13:20
Re: Třesky plesky,

To, co jste zde napsal má být výrazem skepse či čeho? Zjevně se necítíte být "divokým koněm". Ale s tím nic nenaděláte. Jako takový jste se narodil, jste jím, ať se Vám to líbí nebo ne. Jediným problémem je, že jste se narodil v ohradě a nijak Vás neláká podívat se, co je za ní. Když Vám stačí naděje, že Vám snad zase nasypou trochu toho obroku ...:-)

0 0
možnosti
PP

Pavel Pátek

5. 2. 2011 12:29
Otcové zakladatelé:

"Pokládáme za samozřejmé pravdy, že všichni lidé jsou stvořeni sobě rovni, že jsou obdařeni svým stvořitelem určitými nezcizitelnými právy, že mezi tato práva náleží život, svoboda a sledování osobního štěstí. Že k zajištění těchto práv se ustanovují mezi lidmi vlády, odvozující svojí oprávněnou moc ze souhlasu těch, jimž vládnou. Že kdykoliv počne být některá vláda těmto cílům na překážku, má lid právo jí změnit nebo zrušit a ustanovit vládu novou, která by byla založena na takových zásadách a měla svoji pravomoc upravenou takovým způsobem, jak uzná lid za nejvhodnější pro zajištění své bezpečnosti a svého štěstí."

(Deklarace nezávislosti Spojených Států Amerických, 4. července 1776.)V

Úmyslem nebylo založení demokratického státu jako vlády většiny, ale republiky jako vlády práva na ochranu "samozřejmých pravd". Realita 21.století je již zcela mimo tento kontext.

0 0
možnosti
FS

Fanuel

5. 2. 2011 12:36
Re: Otcové zakladatelé:

Ano souhlasím, dnes by jsme řekli STÁTU MOCI, protože bez moci STÁTU nelze zaručit ty lidský a občanský práva. Toho  si otcové zakladatelé byli vědomi v souvislosti i s vývojem v tehdejší EVROPĚ.  Ochrana občanských i lidských práv, které tvoří samou podstatu STÁTU a jeho lidu není možná bez výkonu MOCI. Tedy LID JE STÁT A STÁT JE LID.V

Stanek Frantisek Fanuel

0 0
možnosti
C

certik_bertik

5. 2. 2011 11:56
ani

tam to není dokonalé

0 0
možnosti
MK

thunder-bolt

5. 2. 2011 12:16
Re: ani

to ano, už tam mají také socialismus jako  u nás v Evropě

0 0
možnosti
MC

sualk

5. 2. 2011 11:52
Vypadá to, že spějeme k vytváření demokracií vlád menšin.

Majority zůstávají v pozadí a vypadá to, že jisté minority opět ovládají své houfy majorit neseběvědomých, téměř nesvéprávných hlupáků. Ty potom neuplatňují demokracii, ale vždy jsou ochotny " demokraticky " regulačními nástroji přistupovat ochotně na kompromisy vytvářením různých nesmyslných kvót všeho druhu v jakémkoliv stupni lidského konání, což bohužel nemůže nikdy dost dobře fungovat nejen ve státě, ale i v menších skupinách, jako jsou naše rodiny.:-)

0 0
možnosti
FS

Fanuel

5. 2. 2011 12:15
Re: Vypadá to, že spějeme k vytváření demokracií vlád menšin.

;-)Ano s tím se dá souhlasit,EUR^

0 0
možnosti
OS

OSLO

5. 2. 2011 11:41
Deklarovat se dá ledacos,

horší je to již s praxí. Demokracie je jen jiná forma diktatury. V diktatuře si vládnoucí vrstva na nic nehraje. "Tady jsme my a tam jste vy. Bude to tak a ne jinak. Můžete nadávat, vše ostatní považujeme za útok proti nám a to si nenecháme líbit. S tím počítejte!". Pokud mají občané práci, nemají hlad, mají kde bydlet a je o ně v nemoci a ve stáří přiměřeně postaráno, není jim odpíráno právo na vzdělání, pohyb a svobodu slova, je drtivá většina spokojena. V demokracii vládnoucí vrstva tvrdí, že není vládnoucí, že vládne lid a oni jen plní jeho vůli. Blahosklonně je občanům dovolen pluralitní politický systém, svoboda slova a pohybu. Ve skutečnosti jsou to jen formální a deklarované svobody, které ve skutečnosti nijak vládnoucí vrstvu neohrožují, protože má v rukou ekonomickou moc a uplatňuje diktaturu peněz, majetku a konzumu. Můžete si dělat co chcete, jen jim nesmíte sáhnout na majetek. Pak už přestává hra na demokracii, svoboda nesvoboda, tohle si nezvykejte! V čem je rozdíl?

0 0
možnosti
VH

cvlad

5. 2. 2011 11:58
Re: Deklarovat se dá ledacos,

odstěhujte se du KLDR nebo na Kubu,a hned ten rozdíl uvidíte.A co se týče autora je to stejný blábol jako většina jeho článků kde plácá stejně jako žvanili komunisté na svých sjezdech, rádobychytré kecy které nemají hlavu ani patu a jenom urážejí Ty které nemá pisatel rád.

0 0
možnosti
MK

thunder-bolt

5. 2. 2011 11:35
USA je po kolena v socialismu stejně jako ostatní státy

Od dob FDR USA vesele směřuje k socialismu a stupněm státní regulace a přerozdělování se nyní řadí mezi vyspělé socialistické státy.

0 0
možnosti
E

ELAPHURUS

5. 2. 2011 11:26
Jenom mi s tou zázračnou demokracií

nekorespondují rasistické tendence zákonů některých USstátů ve 2. polovině 20.stol. ;-(

0 0
možnosti
  • Počet článků 689
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 956x
Založili jsme s přáteli občanské sdružení s názvem odborové sdružení A.Právo.Na podporu řešení pracovních a mezi lidských vztahů,z pohledu občanských a lidských práv.A to práva vymahatelného.Z pohledu ústavy a zákonů, včetně práva mezinárodního k Bohemia.cz

Seznam rubrik