Sociální nerovnost jeden ze znaků KAPITÁLU 2022

Kapitál a tvorba zisku jako cíl hodnoty. Která určuje i politický Kapitál demokracie a vůle lidu. Když tedy demokracie určuje vůle lidu tak v tom případě musí KAPITÁL  trpět zdanění zisku. Jako určité nadhodnoty práce pro KAPITÁL.

Sociální nerovnost říká se tomu i chudoba v 21 je z mnoha důvodů nepřijatelná. Je to dáno i historickým vývojem od doby průmyslové revoluce či zrušením otroctví či nevolnictví. Každá z těchto etap vývoje civilizace udělala pokrok od rasové segregace a diskriminace. Jako průvodního jevu nedostatku ochrany  demokracie k výkonu univerzálních svobod a lidských práv. Na základě ústavy jako garance vykonavatelnosti před úřady zneužití státní moci. Jako je policie...soudy..armáda.. vláda..parlament.

Demokracie zná dělbu moci na moc soudní...zákonodárnou..výkonnou. Aby byla jistota že korupce neumožní vládnout bez volební účasti tak musí být zajištěno že KAPITÁL v demokracii nesmí ovládnout politickou moc. Která by zdeformovala vůli lidu ve volebním systému!!

Jestli Kapitál prostřednictvím mafie nebo politické strany či hnutí ovládne politiku jako nástroj k ovlivnění demokracie (moci státu) v zájmu KAPITÁLU tak se už nejedná o demokracii ale DIKTATURU KAPITÁLU.

Je jasné že nám v ústavě chybí institut který zamezí prorůstání ekonomické MAFIE kapitálu do státní moci. Bohužel nestačí nám jen institut. Ústavního soudu. Ale musíme během krátké doby vytvořit i institut který zaručí ústavní ochranu na úrovni trestní odpovědnosti ekonomické politické mafie na demontáži základních principů demokratického právního řádu. Ve prospěch KAPITÁLU.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Frantisek Stanek | pondělí 27.12.2021 23:59 | karma článku: 8,96 | přečteno: 316x