Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PGS

pgjed

25. 11. 2010 15:44
Trapné kecy!

Vážený, nepište o věcech o kterých níc nevíte! Kdyby naši zemědělci měli podobnou, nebo stejnou podporu, jakou mají zemědělci v USA, nebo v Německu.., bylo by jim do skoku. Nebo bláhově maslíte, že dováží-li se k nám maso, mléko.. za nižší ceny, než jsou holé nákladové ceny našich zemědělců, je to jenom tím, že  západní zemědělci mají nižší výrobní náklady, nebo i tím, že mají podstatně vyšší dotace a modernější technologie, na které jim přispěl stát a limity výkupních cen, které jim kryjí základ existence a bonusy za export... a spoustu dlších benefitů, které naši zemědělci neměli, nemají a nikdy nebudou mít? Vzpomenete si, kolik stály karafiáty a růže od našich zahradníků po r. 90 a kolik stály holandské? A jaká je cena téhož po té, co s pomocí státu a EU holanďané zlikvidovali naše květináře? Podobně se státní podporou zlikvidovali belgičtí výrobci výrobu koberců u nás a na Slovensku. Nechejte si své hloupé řeči o socialismu. Jsou stejně hloupé jako řeči komoušů a je to trapné!

0 0
možnosti
FS

Fanuel

25. 11. 2010 22:08
Re: Trapné kecy!

Přečti si to ještě jednou. Jinak to co popisuješ je socialismus (kapitalistický) západní. No a socialismus(kapitalistický) vychodní má ty samé praktiky. Tvorba ceny je zdeformovaná, cena se netvoří nabídkou a poptávkou, ale státním zásahem. To vede nutně ke globálnímu krachu. Ano i v USA je socialismus a i tam na základě levných úvěrů a uměle zvyšování cen nemovitostí a zpětných úvěrů na ty samé nemovitosti vedlo stát USA  a i Evropu tam kde je. Rozuměj v PRDELI. Jinak ty státy, co žijí na socialistickém  dluhovém základě(nevyrovnané rozpočty). Evropa +USA  jsou již vyřízený a můžeme se bavit jen o poločasu rozpadu. Co se týče mé argumentace tak si dovolím konstatovat, že se nepletu. Jinak kapitál může zachránit krátkodobě náklady na armádu rozuměj na vznik nových a nových válečných konfliktů viz. Korea, Irák + Irán, Afganistán ap.

0 0
možnosti
J

jurneff

24. 11. 2010 12:11
Skoro bych našim zemědělcům uvěřil

Kdyby se nestalo toto:

Pláč nad tím, jak je výkupny mléka odírají, jak vykupují litr za pouhých 6,50.

Další vejlupek v řadě je velkoobchod a další je hypermarket. Tedy o zisk mezi 6,50 a prodejní cenou dejme tomu 12 až 14 korun (cena v hypermarketu) se dělí tito tři. A chudák zemědělec je na nákladové ceně.

Potom se chudákovi zemědělci poštěstilo sehnat si povolení na provoz mlékomatů. Všichni je známe. Tedy vyřadit z řetězce TŘI vyžírky. Člověk by řekl, nákladová cena 6,50 , režii na dopravu apod. si dají tak 50% (to je až dost), půjdu si do mlékomatu koupit litr za 10 korun, ne? A ejhle, u nás nasadili cenu 18 Kč! Po pár měsících slevili na 16, to je fakt. Jenže mlékomat stojí přímo u vchodu do hypermarketu, kde prodávají mléko za oněch 12.

Člověk by řekl: ti zemědělci jsou ale .......  nenažraní. Pobrali zisk tří subjektů v řetězci a ještě jim to nestačí.

0 0
možnosti
FS

Fanuel

25. 11. 2010 7:39
Re: Skoro bych našim zemědělcům uvěřil

Přesně tak, o tom ten článek je, ovládnout  trh  s argumentem my budem vyrábět pro Vás a ???? Takhle socialističtí zloději začali s bramborama, s masem ap. Ty řetězce srážejí cenu, protože chtějí prodat ve velkém a o to jde. Jde sice o menší peníz, ale obchod jede. Co tom má za cennovku tenhle příklad. 10 deka, lichvářského, farmářského jugurtu bla bla bla stojí bratru 20 Kč. 40 deka jogurtu z Polska Lídl = stojí 13.50 Kč a ještě je tam asi 10% smetany na zjemnění.  NO tak kdo nás tedy okrádá??? NO náš nenažraný farmář;-D

0 0
možnosti
C

certik_bertik

24. 11. 2010 9:32
tohle

je čistě vaše představa. Problémem evropského zemědělství jsou dotace do francouzkého zemědělství. Ty budou trvat jen do té doby až Německo získá na Francii nějakou páku

0 0
možnosti
FS

Fanuel

25. 11. 2010 7:30
Re: tohle

No Německo a jeho hospodářská politika je vždy, jen ve prospěch Německa, co ale dělat, když po druhé světové je vítěznou mocností i kolaborujíící Francies Německem?? ;-)V;-D

0 0
možnosti
SN

kuča

24. 11. 2010 5:52
Pane Staňku.....

:-) Proč se ve Vašem Věku a při Vašem vzdělání pouštíte do temat o kterých nemáte....ale opravdu nemáte, ani tuchy. Svědčí to už o tom, že srovnáváe stavebnictví se zemědělstvím.

Vy když nemáte práci, tak to zapíchnete, a jdete na pracák. Sedlák nemůže krávy a prasata zagarážovat a hodit si šlofíka. Jste bohužel na velkém omylu a svědčí to o Vaší neznalosti. Pokud se sem vozí výrobky o 5O % více dotované, může jim člověk s poloviční dotací konkurovat? Uvědomte si, že velké celky jsou předností a rovněž konkurenceschopnější, než sedlák, který má 2O ha a dělá od vidím, do nevidím a po nocích vyplňuje papíry, jak žádá byrokratická unie!Včera jste to jistě slyšel od Veleby. Ty velkopodniky mají půdu od majitelů pronajatou, samozřejmě, ne zadarmo. Zeptejte se těch majitelů, jestli chtějí na půdě hospodařit! Vysmějí se Vám!

Jedete po republice a všude vidíte - parcely na prodej !

0 0
možnosti
SN

kuča

24. 11. 2010 6:01
Re: Pane Staňku.....

:-) Momentální zisk je nade všechno! Peníze, peníze a zase peníze. Co bude po nás nikoho nezajímá. Hlavně, že já se mám dobře.

Včera byla také řeč o dovozu masa (kuřat z Ameriky), kde evropské normy neplatí. Když jsem hospodařil já, dělali se brojleři za 42 dní o prům. váze 1,1O kg. Dnes díky vývoji v krmivech a genovému inženýrství se dělají i dvoukilová.

A ti brojleři američtí napěchovaní anaboliky, růstovými hormony a antibiotiky pro zdraví už mají možná za stejnou dobu 3 kg. To je ekonomika.

Viděl jste někdy video, jak se dělají pangasiusy v Thaisku? Až ho uvidíte, víckrát ho do úst nevezmete, za to Vám ručím!

Abychom se rozešli smírně. Pouštějte se jen do těch temat o kterých něco víte, ať nejste pro smích ostatním čtenářům Vašich blogů! ;-O

0 0
možnosti
C

carolusI

24. 11. 2010 3:36
Opravdová

slátanina.

0 0
možnosti
FS

Fanuel

24. 11. 2010 4:48
Re: Opravdová

Ale pěkná;-D

0 0
možnosti
LK

mypost68

24. 11. 2010 1:04
vážený pane

nevíte o zeměděleství zhola NIC, natož pak o současném stavu dotací v EU a jejich vlivu na cenotvorbu a podmínky zemědělců v jednotlivých zemích. Vyjadřujte se LASKAVĚ jen k tomu, o čem alespoň NĚCO tušíte.

0 0
možnosti
FS

Fanuel

24. 11. 2010 3:29
Re: vážený pane

No tak toje legranda. V zemědělství mám přes dvorek bezdotační byznys jen příspěvek na včelky a to jen proto, že nenažraný socialistický stát chce mít vliv přes zájmové spolky, jako je třeba myslivost, rybářství tak i včelařství. Jinak si vše dotuji sám soudruhu svoji tvrdou prací.;-) 

0 0
možnosti
N

nikolaj

23. 11. 2010 23:25
to je ale slátanina...

0 0
možnosti
RL

Lionel.r

24. 11. 2010 0:57
Taky mi ňák uniká smysl...

:-/

0 0
možnosti
S

seelen

23. 11. 2010 22:49
Karma

R^

0 0
možnosti