Socialismus a sociální stát...není přece ,,Demokracie" 2011

Norská a i jina teroristická katastrofa ukázala, že demokracie platí svoji daň za otevřenou a svobodnou společnost. Místo toho aby se úvahy zabývaly proč k tomu došlo?? Tak místo toho socialistická internacionála přeskupuje svoji polívčičku s poukazem já nic ...já muzikant. A je to právě socialismu a i s komunismem, který ve svobodné západní (Evropa+ USA) společnosti má natolik otevřený slabý demokratický prostor, že zákonitě musí docházet k jednotivým katastrofám. Vyspělá demokracie a ústavnost jde v ruku v ruce s univerzálními občanskými i lidskými právy. A jestli státy neumějí a nebo nechtějí řešit závažné národnostní i místní skutečnosti tak výzvy budou čím dál tím jasnější, jako slunce v pravé poledne.

 

     Socialismus a sociální stát…. není přece ,,Demokracie“:§§§§

Všichni se divíme , že někde v nějaké části země je nějaký masakr. Dnes NORSKO (Evropa), AFRIKA, BLÍZKÝ VYCHOD. Lepší to ovšem nebude!!

Terorismus se dnes ve státních sdělovacích prostředcích v Evropě, mimo USA vykládá, jen v souvislosti s pravicovým extremismem, islámským extremismem  a dalšími extrémy. Jakoby extrém nebyl součástí demokracie. Och jak úsměvné. A levicový extremismus s komunismem, či sociálním státem není extremismus. NE??? AHA §§ Proč neustále dělíme demokracii na pravici, či levici ?? Proč stát nedělíme na ,,Stát  a jeho nejzákladnější funkce?? Proč stát (ty) nedělíme na státy, které mají ve svých ústavách zakotvená univerzální občanská i lidská práva, včetně práv na kulturu, jazyk příslušných menšin, včetně práva na vzdělání ve svém rodném jazyce!! Dnes se to hlavně u nás týká CIGÁNŮ, VEITNAMCŮ, RUSŮ, NĚMCŮ, POLÁKŮ, MAĎARŮ a dalších národnostních menšin. Viz. rada pro lidská práva při OSN, včetně hodnocení našeho státu…dětská klecová zařízení, duševně nemocní a klecová zařízení pro dospělé, včetně jejich týrání prášky. Slabá sociální rodinná politika státu.viz Soros George ,,CIGÁNSKÁ OTÁZKA“ a další.

A co dělají politici??

Strkají hlavu do písku, místo toho aby ,,Stát „konal.  

Fuj a to třikrát…. rasistickému a genocidnímu státu, který se opírá o genocidní Benešovy dekrety 1943-48 v ústavním pořádku po roce 1992-93.

Vždyť vzdělání ve své rodné řeči je přece cesta k porozumění jednotlivých kultur. Tohle tedy musí stát v dnešní době zabezpečit, tohle je hlavním cílem  vyspělé demokracie. Dnes je všem jasné, že není nějaká jen ,,demokracie a demokracie“, že není jen ,,pravdo-láska“.

Ano vážení spoluobčané…díky ss. Klausovy a ss.Havlovy jsme ztratily 20 let ve vývoji demokracie ,,zde“. A místo toho jsme se pohádali o ,,nějakou čárku“ ČESKO-SLOVENSKO, socialistickou privatizaci……rozuměj…. do vlastní kapsy. A v neposlední řadě se dodnes hádáme o to kdo víc oškube ,, STÁT. Proto si važme jediné demokracie na Blízkém východě, kde  Stát Izrael od roku 1948 drží stráž proti islamo-socialistickému-fašismu… za demokracii a ústavnost vyspělé demokracie

Stát Izrael bojuje proti socialisticko-islámo-fašismu již přes 60 let. A demokracie v OSN to nechává klidné. A jsou vůbec nějaké někde vyspělé demokracie?????? Ty samé demokracie jsou ovšem na pokraji, jak ekonomické tak i morální zkázy. Kdy hodnoty univerzálních občanských i lidských práv jsou alfou a omegou dnešních dnů viz hladomor SOMÁLSKO-Darfůr. A neschopnost OSN. Rozuměj řešit akutní zrychlené změny v národních ekonomikách…...nutná změna ve struktuře OSN. Neplatit ani one dolar do bezedné nemorální kasy OSN….J)

Závěr:

Demokracie prochází neustálým vývojem a není nikdy pevně zafixovaná ústavním pořádkem. Už z toho to důvodu je zřejmé, že demokracie a ústavnost ,,státu“ (jednotlivých) se musí sjednotit. Není přece možné, aby dle výkladu demokracie např. Švýcarska, USA, či Německa měla různý výklad ve srovnání s Bohemia.cz.

Jednou provždy přijaly státy roku 1976 mezinárodní ,,ÚMLUVU, včetně ČESKOSLOVENSKA A JEJICH NÁSTUPCŮ“ o občanských i lidských právech ve spojení i s právy na různorodost kultury, práva nebýt v segregaci, trpět rasismem, či být pod kuratelou sociálního státu, kdy stát se stává ,,OTROKÁŘEM.“ Tak musí moderní vyspělá demokracie stát (ty). A hlavně Bohemia.cz tuto úmluvu o mezinárodním paktu o občanských i lidských právech na rozdíl od deklarace z roku 1948 Společenství národů. Plnit!!!!§§§§.

A z mezinárodního hlediska OSN musí tyto univerzální občanská i lidská práva z roku 1976 vymáhat mezinárodním právem. K čemuž se náš stát v roce 1976 smluvně a dobrovolně zavázal.

Stanek Frantisek  Fanuel

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Frantisek Stanek | neděle 24.7.2011 4:55 | karma článku: 8,74 | přečteno: 1311x