Směr ,,Moskva" tam je přece ,Ráj"...2011

Moskva láka hodně lidí za kulturními i turistickými výlety. Potud je to v pořádku. Člověk má poznávat, když na to má. Krásy jiných zemí a tak se sám na vlastní oči přesvědčit...že chleba je o dvou ,,KŮRKÁCH".     Moskva a okolí má plno zeleně, ale ne dolarů.   A to je ta zvláštní rarita ..suroviny i zdroje stát má. A přitom bída lidu je zjevná, čím dál od Moskvy, čím dál od Prahy, čím dál od Bratislavy. Je bída i hlad neskutečná. Život  národnostních menšin a nejen jich. Je provázen sociální bídou.... rasovou segregací..genocidou (přímou i nepřímou) i zjevným rasismem.

 

        Nikdo neví kudy kam……. možná do Moskvy tam je přece ,,RÁJ“

 

Je zde po drsné, někdo říká sametové revoluci občanská společnost?  Za dvacet let od roku 1989 by zde nějaké podhoubí bylo. Ale kde je. Jsou to jen malé skupinky okolo politických stran, které se nedostaly do parlamentu..senátu. Dále nějaké nadace ty většinou nejsou politické a pak nějaká sdružení  např. včelaři..zahrádkáři.  A to je ,,bohužel“ dost žalostně málo.

 

Obávám se, že politika politických stran byla po drsné revoluci 1989 taková, aby se zde zachovala vláda jedné strany KSČ- OF. Na oko  se zde vytvořil politický pluralitní systém, aby se zavřela huba západní demokracii. Zde demokracie absolutně selhala. Ukazuje to i přetrvávání našeho právního vědomí v nezrušení Benešových dekretů…stále trvající rasismus……rasová segregace…genocida ze strany státu. Která se projevuje neschopností zajistit lidu univerzální občanská i lidská práva…pokud možno nekrácená zákonem. K tomu nám  dost dobře posloužil ss.Klaus a ss. Havel, kteří prosazovali socialistickou privatizaci do vlastní kapsy..na vlastní účet …pod cizím jménem. Tomu se říká ve vyspělé demokracii ,,ZLOČIN“ proti vlastnímu lidu. Říkají nám dnes a denně politici!! Máte možnost volby!!! Volte !! Choďte k volbám!!   

Tak tedy O.K.  Koho tedy budu volit he he he eh. Podívám se na ,,pravo“ samý svoloč…..podívám se na ,,levo“…. jak by smet.

 

Co dělat?

Není to tak jednoduché, ale každá spletitá hádanka má řešení i když se jedná o nerozmotatelný ,,GORDICKÝ UZEL“ Tou vyřešenou  hádankou je  prostý fakt: rozetnout tu hydru byrokracie, státních ministerstev, neschopné státní ale drahé státní správy. To je základ nového státu v novém systému vyspělé demokracie. Nové ústavy, kde jsou zaručená ústavou občanská i lidská práva, pokud možno nekrácená zákonem. To je ten základ ekonomického ,,KAPITÁLU“ byznysu, kde se tvoří bohatství lidu i státu. Jako nutného nástroje zajištění potřeb invalidů,  důchodů, zdravotnictví…..překlenutí hmotné nouze ..chudoby. Na takový stát budou občané hrdí, takový stát se za své občany v krizových situacích ,,VEZME“  Na oplátku lid svůj stát bude bránit proti pronikání islámo-fašismu. Který nejednoho demokrata zasáhl jedem islámského práva šária.

Stanek František Fanuel

Autor: Frantisek Stanek | sobota 29.10.2011 11:29 | karma článku: 8,28 | přečteno: 1041x