Politické strany a ideologie WW. 2010

Politické strany, jsou vládou menšiny, kde  většina je nedemokraticky podřízena státní mocí, skrz ústavu, vládu, parlament. Vyspělá demokracie z titulu ústavy vyspělé demokracie, zaručí dělbu moci rovnoměrně. Mezi stát a lid, což bude mít vliv na ekonomiku a morálku i kulturu státu. Ta to dnes  nenormální situace je živená polo-demokracii, která nemá sílu, ani možnost, jak vyvést stát a občanskou společnost z krize.  Rozuměj: Dluhová zátěž státu po roce 1989. Znakem  polo-demokracie je devastace, morálky, práva a  ústavnosti. Na druhou stranu vyspělá demokracie je zárukou plných a nekrácených občanských i lidských práv, jako projevu vůle lidu. Vždyť by za všech okolností mělo platit. Stát je lid a lid je stát.

Politické strany a jejich  ideologie, jsou  určující škatulkou, co  o sobě chtějí říct. Ještě nedávno, podíl jedné strany na ideologii představoval pro lid hrůzná utrpení, které bylo většinou korunováno koncentrákem a nebo tvrdým a ponižujícím kriminálem. To nic nemění na faktu, že tato zrůdná socialisticko - komunistická ideologie si za 20 let našla cestu, jak opět ohlupovat lid a neúměrně jej daňově zatěžovat.

 

Ta cesta se jmenuje socialistický kapitalismus = malá domů a já na bráchu a brácha na mně. Celý podvod století rozjel ss. Klaus a s. Havel v domnění, že si vybudují historické zásluhy na polo-demokracii, alá sociální stát, alá socialismus. Toho socialismu za který si studenti léta páně 1989 nechali dát do dršky a na jejichž zádech se vyšplhali do vládních funkcí kariéristé  s. Klaus  a na oko, jako disident  s. Havel. Který spolupracoval vědomě a dobrovolně  se státní moci před rokem 1989. Tak jako každý z nás chtěl mít přece klid,  na tu svoji práci. Nebyl v kotelně, byl možná kumštýř a na ty se vztahovala socialistická ideologie, tak jako na všechny tehdejší školy. Socialistická ideologie i výchova MPP (masově politická práce).  ŽE!!!

s. Klaus, Havel s. John a skoro všichni, krom těch , co jim znárodnili jejich majetek po roce 1948, měli za to, že socialismus lze reformovat a to je to, co předcházelo socialistické privatizaci, po roce 1989. Sametově a medově vše se rozkrade. He he he he he.

ROZUMĚJ:

Zprivatizovat socialismus, do vlastní kapsy a tak žit v socialistickém kapitalismu. Ovšem lid je na tom stejně bídně, jako před rokem 1989. Chodí do práce a má malou mzdu, která nestačí ani na základní potřeby v moderní společnosti v 21 století. Prostě žije z úst do úst a to je sakra málo, tak jako to bylo za reálného socialismu.  

 

Tyto dvě smutné postavy politiky rozuměj s. Klaus i Havel nesou tedy morální prapor devastace společnosti a úpadku morálky, jako jedno z prvků vyspělé demokracie a kultury.

Stanek František Fanuel

Autor: Frantisek Stanek | sobota 11.12.2010 14:28 | karma článku: 12,69 | přečteno: 1085x