Politická pohádka o draku a princi, co zachránil JASNĚNKU a ševci Matoušovi. 2022

Pohádky i pol. jsou vlastně zdrojem reflexe na těžkou dobu. Pohádka, či literatura obecně i poezie nastavuje zrcadlo šaškům i vládcům a proto prostý lid se,někdy může smát a někdy. NE!  Připomíná  to království MIROSLAVA. Nebo ne! 

Je s podivem, že se dnes a denně se setkáváme s jistou bezradností. S jistou nechutí se podívat na pravdu. Statečně a s jistou razancí.

Naše media jsou v soukromých rukách a jejich majitelé procházejí vývojem. Mediálního byznysu. PRAVDA !!

Tady se zastavím i u skutečnosti jakéhosi práva na svobodné INFORMACE.  Karel Havlíček Borovský, by se divil, že c.k. Rakousko a Metternich a jeho pohled na dialog. Zajistil Evropě na několik desítek let MÍR pro Evropu. Tady jsme u té pohádky se šťastným koncem. Bez ŠAŠKOVSKÉ triády.

Pohádka má i dvě strany jedné mince, nebo-li, tak dlouho se chodí se džbánem pro víno, až se džbán rozbije. České přísloví. Tahle parafráze je pro CENZORY a pro policii. Absolutismus jsme zrušili 1918, ale je vidět, že společnost. Je napjatá na pokračování, byrokratické pohádky. Že se  skoro zdá. Nám všem,že nám  rozum, někde zůstal stát. 

Místo věcné diskuze o příčinách pohádky , kde se nesmělo smát, ani psát se dozvídáme o NOUZOVÉM stavu. Což ovečky jistě rádi slyší. Pan farář říkal vždy. Amen. Dodnes nevím, co to slovo znamená. Možná můj příspěvek do diskuze bude smazán, nebo jinak negativně, až osobně negován. Možná ne.

Ale pravda a víra se nedá umlčet. Teď jsem zvědav, co na tenhle politicko-kulturní blog řeknou. Ti, co mají hájit pravdu. Smazat, či nesmazat. Je to politika....je to poezie nebo je to  politická satira.

S.

Autor: Frantisek Stanek | středa 2.3.2022 23:20 | karma článku: 12,84 | přečteno: 247x