Navoněná ,,bída" ten náš sociální. ,,stát". 2011

Bída a chudoba nám leží u dveří a několik stovek tisíců se trapí na úřadech práce. Náš stát se k lidu, tak jako vždy. Chová macešsky, již od roku 1918....tou první chybou je i bylo nějaké znárodnění v něčí prospěch. To nás provází celé novodobé dějiny 1918......1948....1968.....1988....2011. Je na nás. Zda opět přikročíme k nějaké ideologii a nebo zda přikročíme k fungování i řízení státu formou řízení,,FIRMY" za účelem ,,zisku". A nebo se chceme nechat dobrovolně masírovat dnešními neschopnými politickými stranami. KSČ-KSČM....ODS....ČSSD....TOP 09. Je na čase se občansky vyjádřit v iniciativě...(J.Bab.) ,,ANO" 2011. A nestát stranou.

 

Navoněná bída je ten náš ,,STÁT“

Stát krvácí a  potýká se s několika problémy najednou, které jsou ještě zesíleny místně lokální krizí důvěry.  V možnost vše zvládnout národními silami . Důvěra ve schopnost politiky měnit, či řešit výzvy dneška je minimální, už jen z důvodů neschopnosti politiky se dohodnout. Řešení problémů..důchodů…zdravotnictví a životního prostředí je v kompetenci vlády a její schopnosti prohlasovat v parlamentní demokracii. Nutná nápravná opatření. Což se ale neděje!!!

Kašpárkovský parlament se socialistickým senátem si myslí na nové volby, kde by uspěly proti lidové odbory. Které ve své podstatě vydírají všechny viz. ,,VY UMŘETE MY NELÉČÍME“. A mohly tak znova ohlupovat politickou scénu. Ovšem lid je v pozadí  a jako vždy ,,tápe“ …..masírován ještě zkostnatělou socialistickou propagandou, ala…sociální stát.  Zároveň je i jejich velmocenským prostředníkem k získání  tolik žádaného demokratického hlasu. Je ale i nutné si položit otázku zda je zde ta ,,demokracie“ a ,,svoboda“. Ano je !! To je nutné vidět.

 

Ovšem je ale i na další otázce zda se demokracie vyvíjí a nebo zda se demokracie schovává za fráze 18…19…20…století. A zde platí, že si politici  ze svého politického trička rozdělily stát na ,,MÁ DÁTI“. Ve prospěch strany.  Už ne lidu. A už nikdo z politiků neřeší, že taky něco musí ,,DÁT“. Zde je nutné vidět i spojení politiky s byznysem, kde jdou nějaká státnická rozhodnutí ve prospěch fungování státu stranou. Do popředí se tak dostává korupce a ta ještě více oslabuje už tak slabou demokracii na číselné ose….8…..zde jsme tak pořád na 00….až 1…2.----- Střídavě. Přesto a nebo právě proto je vyspělá demokracie  tou nejlepší možnou cestou zvyšování prestiže státu, zvyšování životní úrovně lidu a schopnosti státu se postarat o své nemohoucí občany ve všech oblastech.

 

Švýcarsko a jiné demokracie jasně ukazují, že i ve světle globální ekonomické krize, která je provázena i finanční krizí. Je i minimální mzda 80.000 Kč …možná i v roce  2011. Kterou, jak jinak doprovází místní referendum ,,ŠVÝCARŮ. To není  fikce, ale realita…vyspělé demokracie.

Pointa:

Je v tom, že bychom teď chtěli být všichni  ,,ŠVÝCARY.“ Ale ptá se někdo Švýcarů zda by chtěli být  a nebo žít v Bohemia .cz.   Žít, či být někým jiným??? Jak asi by to byla zmateční otázka…ŽE!!!

Stanek František Fanuel

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Frantisek Stanek | úterý 8.11.2011 5:25 | karma článku: 12,20 | přečteno: 1588x