Naivní sociální stát Klause a Havlův socialismus. 2011

Lid v roce 1989 ukázal, že ,,výchova" k socialismu a komunismu nemá oporu v občanské společnosti (vychovával skoro 40 let). Od té doby  uplynulo hodně vody a přesto se náš stát nezbavil odpovědnosti za správu věcí veřejných. Z vyježděných kolejí socialismu k vyspělé demokracii. Naopak lid dostal náramek a obojek ve slovní hře na ,,demokracii" a ,,svobodu" s pochybnými občanskými i lidskými právy ústavně zakotvenými na socialismu a sociálním státu. Tahle hra na demokracii nevede nikam a je jen ukázkou neschopnosti ,,státu" a jeho vládnoucí vrstvy ,,moci". Kterou je ,,Mafie. " 

     Sociální stát Klause a Havlův ,,socialismus“ v praxi.

Pořád dokolečka, dokola se potýká dnešní slabý sociální  ,,stát“  v prostoru Evropy s projevy nedemokratických praktik. Státy zaujímají v dnešní globální politické a ekonomické taškařici, jednu obrovskou legrandu. Která dává odvahu různým pochybným ,,slibovatelům“ z dob RVHP. Dává jim jednu obrovskou jistotu. A tou je okaté…Klausovské i Havlovské. S Ruskou federací  ,,Na věčné časy.“ Naivní a bláhová politika dvou Václavů přinesla našemu státu nesvobodu ve smyslu univerzálních občanských i lidských práv. Stát má z podstaty mezinárodního práva své povinnosti z kterých se nemůže vyvinit. Jednou z jeho základních povinností je dodržovat všeobecnou  úmluvu mezi účastníky  a tou je ,, Úmluva o občanských i lidských právech, kterou je náš sociální stát vázán 1946-1948-1977.

 

I přesto se náš stát chová ke svým občanům hnusným způsobem, dá se říct i horším než režim dr. Husáka. Opět nedostatečně dbá na práva národnostních menšin ( he he hehe tak kde je ten občanský princip ,,kašpárku KLAUSI „).

Dále náš stát dbá jen o prospěch ,,Mafie“ v ekonomické i politické sféře. Nic na tom nemění ani ta sprostá skutečnost, že náš stát nechce a ani neumí vytvářet vhodné pracovní možnosti pro občany, slabé… invalidní a pro občany, kteří nemohou z různých příčin podnikat OSVČ. Všichni nemohou být přece  za podnikatele.

 

Zde je ten zakopaný pes dnešních nepokojů, který se rozšiřuje mezi celou ,,nervózní“ společnost. A dává tak legitimitu ,,národnímu odporu“. Vystavit rudou kartu neschopné vládnoucí mocí dnešních politiků. Nečas je asi dobrý ,,muž.“ Kde máme tedy  nějakého ,,CHLAPA“!!! Organizačně a státnicky schopného?? Zatím je vidět jen chaos..násilí…= policejní manévry na svých občanech. Které budou tak jako vždy živnou půdou pro změnu systému od sociálního státu k vyspělé demokracii Ale chlap ne chlap ,,Nečas“  v ,,čas“ se musí chovat ve smečce vlků trochu jiným způsobem a ne si hrát s vlky na hodného a zlobivého pastýře sociálního státu, který ve své podstatě kopíruje historickou frašku. Kterou je jen ,,socialismus a komunismus“.

Stanek František Fanuel

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Frantisek Stanek | pondělí 12.9.2011 5:55 | karma článku: 8,25 | přečteno: 964x