Měnová- reforma, jako součást trhu.2011

Jedině tržní prostředí, tvořené nabídkou a poptávkou s výslednou cenou, jako jediného tržního ukazatele, bez socialistických direktiv omezování kapitálu, je schopné stát oddlužit. V takovém tržním  prostředí, je možné vytvořit stát založený na pevných základech. Ostatní státy, které nerespektují základní ekonomické parametry tržního nezávislého prostředí, bez socialistických vlivů, tak jsou odkázáni, žít s inflací, dluhem, následnou devalvací, (ovšem musí být, co vyvážet na světové úrovni) a končí to měnovou reformou, která znehodnotí hlavně úspory lidu. Státu to naopak přinese vyřešení dluhu, jako nesystémového řízení, socialisticko- sociálního státu, který jinak  nezná, jiné řešení. Kdo bude nejvíce nasr..... a kdo na to nejvíc doplatí, bude jen prostý lid, odkázaný na své malé úspory. Vládním politikům se  nová měna v nějakém pro ně výhodném kurzu přepočítá a pojede se zase dál. Tak jen to prosím nedovolte. Už bylo dost stran ODS, ČSSD, WW, TOP-09, KSČ-KSČM. Teď je na řadě vyspělá demokracie a ......Pravý blok.

Sociální státy a dluhy státu i občanů se neudělají ze jediný den a když se udělají, tak ten co si půjčí i ten, co  dává půjčku si musí být jist, že dluh bude včas a řádně splacen. Tu jistotu musí mít hlavně ten, který ty volné peníze poskytuje. K tomu slouží různé, vlivné  agentury, které se hodnocením států, občanů dost dobře živý.  Není tajemstvím, že Evropa je zadlužená až po uši a těžko přetěžko, budou sociální státy hledat, volný investiční kapitál, který by nedostatek financí překlenul. A co s tím?? Řešení není jednoduché, jednu z cest vidím přejít rovnou k dolaru.Tím ho posílit a tak ekonomiku svázat s USA. -J)).

Je-li více dluhových států, takto postižených, tak to signalizuje neschopnost, příslušné politické reprezentace i špatný systém státu ( velká daňová zátěž, velká nezaměstnanost, velké sociální výdaje založené na dluhu viz. sociální stát), tyto drobnosti jsou většinou založené na socialismu, jak východního tak i západního typu. Řešení je v měnové reformě a zmenšení  jednoho velkého koláče na koláč menší, který je možné splácet. To umí jen vyspělá demokracie, ruku v ruce se změnou ústavního systému, jako garanta splátek dluhu.

 

Nebudu rozebírat různé státy, které dluží i když to spolu úzce  souvisí. Zaměřím se na náš ,,Lidově demokratický stát“ : stát Bohémia.cz. Náš stát má jeden bilión a několik stovek miliard dluhu (1,4), to je ta jistina. Na úrokách to dělá asi 15kč každou vteřinu, 72 miliard úroků ročně 3%-6%. A do každého občana(včetně kočárku), tedy  stát zasekl sekeru dluhu 132 000 Kč. Naši občané mají také dluhy v podobné výši, jako stát. A to  jeden bilión a několik stovek miliard  (1,2), jenže na úrocích je to podstatně více (17% ).

Och, jaká to podoba.  

Je všem jasné, že ta sekera nepůjde, jen tak lehce vytáhnout. K tomu si přidejme menší poptávku, restrukturalizaci světové ekonomiky, včetně vyspělé technologie. A je nám jasné, že nám nejenom ujel vlak, ale i musíme postavit nové  nádraží, ovšem bez dnešních politiků.

 

Co z toho pro nás vyplývá??

Tak jako pro každého dlužníka, nemožnost sehnat na kapitálových trzích někoho, kdo by nám půjčil. A když, tak za úroky takového řádu, že se nám bulvy budou protáčet. Proto zadlužené  státy, se v neposlední řadě  zaměří, na vydávání  dluhopisů pro majetnější občany. Na tom by nebylo nic divného, jen kdybychom, ty majetnější občany měli. Prostý, občan jede z huby do huby a na nějaké ptákoviny, nemá čas, ani peníze.

My, sice  máme majetnější občany, ale na Kajmanských ostrovech  v JAR apd. Ehm,  ovšem, tam nám jsou platní, jako ryba na suchu.He he he . Stát se pomalu, ale jistě žene do úpadku, který je nezvratný. Neznám, žádného bankéře, občana který půjčí peníze někomu, aby se to rovnalo zatopení penězi v kamnech. Jo abych nezapomněl. Proč náš stát nevydělává a jen vše projí?? Tak na to, si může zadarmo, každý odpovědět sám a bez dluhu.

Stanek František Fanuel

 

Autor: Frantisek Stanek | úterý 4.1.2011 15:35 | karma článku: 11,14 | přečteno: 1157x