Mediální soudce lynč. Demokracie. A cigáne braň se. 2011

Soudce lynč a obalování černochů v různých státech světa do smoly a peří, bylo oblíbenou buržoazní kratochvílí. Ovšem, do té doby než lid povstal a okovy otrokářského systému vyměnil za demokracii a právo národů na sebeurčení. Svoboda lidu i jednotlivce se zakotvila v ústavě vyspělé demokracie, včetně univerzálních  občanských i lidských práv, pokud možno nekrácených zákonem.  

Ptejme se? Plní stát základní funkce státu, jako je obrana státních zájmů, včetně její definice, co to dnes vlastně, ten státní zájem je. Ptejme se? Zda stát v potírání kriminality má dost prostředků, jak lidských zdrojů tak i financí, aby mohl úspěšně bránit a preventivně jednat, v oblastech, které občany obtěžují. Ptejme se? Zda stát je garantem ústavnosti vyspělé demokracie a práva. Které bez rovného a spravedlivého procesu v zásadě občanských i lidských práv, nemůže být demokratickým právem.  Jinak je to jen, zvůle státu, zastoupená právem fašistickým, které je z podstaty  nuceno krátit občanská i lidská práva.

 

Ptejme se ?? Zda demokracie a to hlavně socialistická, včetně sociálního státu je schopná zaručit bezpečnost občanů. Ptejme se ?? Zda hon na čarodějnice v podobě honu na všechny cigány je morální a v souladu s polo-demokratickou  ústavou státu.

 

Ptejme se??? Zda cigáni mohou za všechny kriminální delikty v našem státě  a zda mediální, soudce lynč cigánů je možný v právním státě. Ptejme se ?? Zda  cigáni mohou i za vládní politiku státu, který nemá jasnou koncepci, úvahu, jak dál po roce 1989. A to ve všech směrech občanské společnosti.

 

ss. Klaus i s. Havel po roce 1989 měli jedinečnou šanci vyvést stát na cestu vyspělé demokracie, bez komunismu a socialismu, jako ideologické úchylky vyspělé demokracie. Ano náš stát je po kolena v bahně a to díky privatizaci, která neměla základ, v byznysu tržního KAPITALISMU = DUCHA= HEGEL, ale měla základ v socialistickém kapitalismu= HMOTY Marxe, Engelse, Lenina. Tento omyl našich politiků od roku 1918 se táhne jako červená nit ústavností státu, ovšem nejenom našeho polodemokratického státu. Ale i současné EVROPY = EU, včetně  USA.

Stanek František Fanuel

 

 

Autor: Frantisek Stanek | sobota 8.1.2011 14:29 | karma článku: 6,84 | přečteno: 1568x