Lék na slabou demokracii.... Chicágo 1886.

Před více než jedním stoĺetím 1884 se rozhodovalo o tom. Zda je moc lidu a moc státu v USA  odvozena od ústavy. A nebo od státních byrokratů. V počáteční fázi vítězili byrokraté a hochštapleři se slabou demokracii. Ovšem proti ústavě USA nebyla šance zvítězit, což zároveň dokazoval (je) nosný pilíř vyspělé demokracie. Moci lidu, nad mocí státu. Takto dělená moc je v zájmu všech. K dosažení bohatého státu. ,,Protože lid je stát a stát je lid."

      Chicago město reforem 1886!

 

Demokrati na levo i na pravo šílí nad dnešním stavem demokracie a zároveň si neuvědomují, že za tento stav mohou oni sami. Sám nemám rád členění na politiku na pravo, či na levo. A to z jednoho prostého důvodu. Takovéto dělení bylo možné v 19,20, století, kdy KAPITÁL prodělával, jistou možnost. Jak se přizpůsobit  průmyslové revoluci ( nástup páry, nové technologie).  Ovšem v USA a hlavně Chicagu (jak příznačné) 1884 se dělnické svazy  rozhodly, že 1 května 1886 se uskuteční stávka za 8 hodinovou pracovní dobu. Dnes by měla být v 21 století…. 6 hodinová pracovní doba. Ovšem od té doby máme jen slabou demokracii v Evropě. A hlavně jsou zadlužené skoro všechny  státy, včetně příslušných rodin v EU. O ostatních státech ani nemluvím.

 

To co následovalo, bylo doslova pohromou pro demokracii USA. Přesto demokracie v následném čase vyhrála a dělnické hnutí i přes odpor státní moci dosáhlo své cíle. Dělníci byli rehabilitováni a tresty jim byly odpuštěny. Co k tomu poznání vedlo stávající…..  tehdejší státní moc v USA??

 

No hlavně to byla a je. Vynikající  ústava  vyspělé demokracie USA. A jejich zakotvená univerzální, občanská i lidská práva, která dala moc lidu. ,,Nad moc státu“.

A to je i dnešní problém v sociálně--- nedemokratických státech v Evropě v 21 století a hlavně v EU. Protože spolek států socialismu východního i západního typu se potýká s těmi samými problémy, jako lid USA před  více jak sto lety.  Následně je tedy vidět, že  slabé demokracie v Evropě mají, co dohánět. Mají se jednoduše řečeno. ,,Co učit.“

Rozuměj nový ,,světový řád“ při současném kolapsu toho současného. Ve své podstatě                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                prohnilého a korumpujícího.

Závěr:

Nás opravdu nezachrání poučování o nesmyslných Nečasových reformách zpět k socialismu. My potřebujeme novou ústavu, která zaručí univerzální občanská i lidská práva, pokud možno nekrácená zákonem. A na základě takovéto ústavy  nastavit systém tvorby ,,KAPITÁLU BEZ SOCIALISMU“. Rozuměj nové ekonomické podmínky pro byznys a hlavně zdanění všech provizí za poskytnutí státních zakázek. Včetně zdanění prostituce. Že to bude mít velký význam pro vyspělou demokracii, není třeba dodávat. Omezí se s tím korupce státních úředníku a tím pádem klesne i odpor. Rozuměj:  Nadhodnocování  státního rozpočetu na úkor přijmů do státního rozpočtu a vytváření dluhové služby státu. Stát v takovém případě vybere dost na daních a tím si bude moci vytvořit vyrovnaný (částečně mínusový) rozpočet. Včetně financování sociálních programů. Protože chudých, sirotků, vdov, invalidů, bude mít stát taky dost. Troufám si říct, že byrokracie klesne minimálně o 50%.  A stát bude o 50% bohatší ve všech směrech. Volme proto cestu nové ústavy a práva!! Volme…. ,,Pravý blok vyspělé demokracie“ a ,,Odborové sdružení A.Právo“…jako cestu k prosperitě a bezpečnosti.

Stanek František Fanuel

Autor: Frantisek Stanek | čtvrtek 7.7.2011 11:45 | karma článku: 7,87 | přečteno: 977x