Láska

Jde okolo tebe je úplně stejná, jako byla včera, dnes i zítra. Je to vodopád vášně a nerozumu, co tropí hlouposti, je to právě vybuchlá sopka horlivosti, touhy a nepochopení. 

 

                              Kapitola I                                      Láska z rozumu.

1-2-3-4-5-6-7-8 zahmouřená víčka a slabý mlhotavý opar se nese na stropě a bez pohnutí mysli, myslím na to až se sní setkám.Dospělá a já jsem takový holobrádek, zkušenost starší holky mě vzrušuje měl bych se pochlapit, ale co dělá chlapa chlapem, mám vůbec nějaký vzor? Asi to zkusím s tím kouřením do teď jen sportuji a učím se až mě jde hlava kolem, jen nějak zaujmout, být na chvilku dospělý a dospět. Kámoš mě povídal, že ve městě se dá holka koupit, ale to já nechci chci lásku co je příjemná, na co se dá ve velké krizi spolehnout, jako na tahák při písemce. Chci nějakou zkušenost co by mě zbavila toho mindráku a nemusel jsem před klukama, machrovat a lhát.

Obracím se na pravo i na levo,  snažím se protáhnout, ale musím ještě chvilku poležet, jaksi nemůžu hned vstát!! Po chvilce slyším jemné klepání  a hlas mamky Tomáši vstávej  je už čas, jó jasně mami už  jdu !!!!!  

Po nezbytné toaletě a snídani za dohledu otce, který je neustále na služebních cestách a tak na výchovu jsme dva mamka a budoucí chlap živitel rodiny. Otec je vyjimečně doma povýšil a slouží někde v armádě, oni mě flintičky nikdy nebavily a tak asi jablko padlo daleko od stromu. Zasaď strom, postav barák, zploď syna mentoruje otec a dává mě tak najevo svůj styl výchovy. Vycházím se tedy poohlédnout po okolí, jsou prázdniny a tak mám dost času promyslet dnešní plán (naučit se oslovit starší slečnu)!!!

Všiml jsem si starší moc hezký holky občas ji pomůžu s roletou (těžko se mě usíná), co prodává na rohu nějaký nábytek tuším, že to jsou kuchyňské linky, taky by jsme potřebovali nějakou novou náš pes Jarik ji trochu poškrábal, a když se člověčenstvo k ničemu nemá tak skáče a dovádí na linku, jako by to byla psí maminka, trochu se zklidní, když dostane do misky a pak spokojeně zalehne a spí. Jdu pomalu krok sun krok a slečna od naproti stojí venku s hlavou skloněnou a vonný obláček  se vine  a krouží pomalu k mému nosu a tak klopím hlavu a zdravím dobrý den. Prázdniny Tomáši a že nejsi u babičky?

Jsme malé město a tak se skoro všichni známe !!!  Babička je v nemocnici, letos  trávím prázdniny doma a připravuji se na zkoušky. Aha odpoví slečna  co se mě líbí a proto těžko, přetěžko  usínám.  Vzápětí dostávám malou třasavku- horký pot na čele a...to  mě začíná dost pronásledovat.

Fešák ten kluk Heinrichu, takový ošklivý kačátko to bylo a dnes je z něj hotový chlap!! Jen kdyby tu nebyl takový věkový rozdíl, ale  sladký milenec by to byl, kluk jeden ušatá za hřích by rozhodně stál !!

Sladkých šestnáct let, taky jsem je měla i  staršího kluka co mě připravil o věnec, bylo to s ním docela hezký!! Že by přeci jen láska???  

Tomáš je fakt vážně hezký kluk, jestli pak má nějakou slečnu!!!

Mezi tím se Tomáš dostal k prodejně tabáku a začal okukovat různá cigárka a doutníky, které jsou schopny  vypouštět tu hezkou vůni slečny Katky, která je skoro vždy opřená o roh a slastně hmouří očka proti sluníčku, ach ten pohled!!

Na druhé straně chodníku se mihli slečny Linda a Petra, které jsou věčně spolu,  jako jednovaječný dvojčata co trochu přerostla. Linda je svobodná a Petra taky. Holky jsou tady na návštěvě u rodičů, jinak bydlí obě společně v sousedním městě, které je od našeho padesát kiláků a asi tak pětkrát větší!!!  Že by???

Snad fakt existuje láska všeho druhu a pohlaví. Láska je jako hromosvod co zasáhne a opustí. Ahoj Romane servilně jsem pozdravil hráče v pimponku. Roman je borec, pinponk válí , jako málokdo, jestli někdo neví co to je tak to je hra na poměrně velikém stole se dvěma hráči co stojí proti sobě s malou pálkou, co vypadá, jako javorový list a smyslem hry je míček přehodit soupeři přes síť a to tak, aby to soupeř nechytl (pálkou) k tomu se používají různé triky a falše. Tak co chlape už máš nějakou babu?? Prohlásil bodře Roman vědom si své mužské rádoby převahy. No jasně opáčil jsem sebevědomě a začal jsem rozbalovat doutník, který jsem si před malou chvílí zakoupil. No ty se tedy máš a je místní? Vyzvídal Roman a usmál se. Mezi řečí Roman vyndal plynový zapalovač s kterým mě chtěl připálit ten můj doutník Havana. No to nemyslíš vážně doutník a plynový oheň??? Dycinky jen a jen plamen ohně ze dřeva  znalecky jsem zhodnotil a předal načtené vědomosti Romanovi. Tak jo, odpověděl Roman. Dlouze se zamyslel, jako nějaký filosof a vybafl nezapomeň na pátek je turnaj tak trénuj. No jasně Romane!!!

Měl bych se podívat za Katkou a pomoc jí s roletou při zavírání krámu (čas od času jsem akční) její chéf není moc do oprav, když je v pronájmu a ani se nedívím při dnešní ceně řemeslníků!!

Rozbitá roleta potřebuje spolupráci čtyř-rukou a to je moje šance, jak se s Katkou vidět a cítit její dospěláckou vůní, která mě tak láká a vzrušuje.

Ahoj tak, kdy se bude zavírat a Katka opět  zakloněná s obláčkem  modrobílého kouře, který pomalu opouštěl její syté rty.

Se zájmem se na mě podívala  a mezi obláčkem kouře odpověděla: za chvíli jen co to dokouřím, jsi fajn kluk , že mě s tím pomůžeš. Koukám, že máš dnes dospělácký doutník, dlouhý kouř, rozedraný džíny co jsou IN. Docela jsem se na tebe těšila, jak spolu pokecáme o chovu koček a hlavně na tvoje novinky  co vyprávíš z Netu. Budu se muset taky na počítač  podívat ty hele nechtěl by jsi mě s tím poradit, jak s foťákem, obrázky, něco napsat a tak??? Srdce se ve mně rozbušilo a skoro jsem zaúpěl no, no jasně , že jo.

 

Stanek (Fanuel

Autor: Frantisek Stanek | čtvrtek 17.9.2009 23:45 | karma článku: 5,86 | přečteno: 1149x