Klaus-Knížák na Z-1,globální oteplování,jak červený hadr-krocan.

Krocan reaguje nepřiměřeně ,když spatří něco červeného.Položí li někdo hlavě státu Klausovi  otázku, zda globální oteplování může poškodit civilizaci a nebo přímo zničit ,tak odpoví matematickou rovnicí to je jako ,když se někdo ptá anglicky a on odpoví rusky.

Ano p. Klausi je něco mezi nebem i zemí čemu asi nikdy neporozumíte, protože (B) se do vzorečku nedá vtěstnat.Argumenty stylu, že konců světa a změn klimatu  a hysterie okolo bylo nespočetně, tak to musím s Vámi souhlasit, bylo!!!

                                     S čím nemůžu, ale souhlasit je ta skutečnost, že abnormální zesilovaní změn klimatu a vezměte si jen pozorování z družic, třeba Googlu mě dá za pravdu.Tam ,kde byl ještě ledovec dejme tomu před 20. lety a podle vědy mělo dojít k roztání ledu dejme tomu za sto let, tak během 3.let došlo k několika násobnému ustoupení ledovce.Tento malinký příklad je odpovědí na nepochopení změn,na které nemůžete napasovat žádný z pozemských vzorečků.To jistě víte dobře vy  i p. Knížak.

                                                Změny nejsou drastické jen na poli( přírodních) změn ,ale i v oboru, který je Vám trošku blíž v ekonomice.Žádný ekonom nevymyslel vzoreček na  výpočet nástupu krize ani záchranu krize v ekonomice. Jen surový odhad předpokládaných  nástrojů na zmírnění dopadu socialistického světového hospodářtví.Ano socialistický kapitál s prvky socialistického direktivního hospodářství ve světové ekonomice je příčinnou dnešní globální krize.

                                                          Direktiva kapitálu a nebo volná soutěž kapitálu je jako voda a oheň Ani jedno nejde dohromady.Ani v USA  ,kde je vyspělá demokracie, nezabrání krizi jestli,že dá do ekonomiky více regulace s prvky socialismu.

                                                    Kapitál má jednu krásnou vlastnost , jely volná soutěž bez direktivy umí to co je špatné a ekonomicky slabé z volné soutěže odstranit a na jeho místo přijde schopný, který toho slabšího pojme do svého portfolia. Buď ho prodá a nebo počká k prodeji a nebo rozhodne o jeho zániku a to může udělat jen volná soutěž, rovné příležitosti a nesocialistický direktivní vstup do tržního prostředí.

                                                  Vše co je na víc poškozuje přímo či nepřímo světovou ekonomiku, protože pane Klausi volný kapitál a ne ten státní zkrotit nelze na rozdíl od krocana.

   P.S Vzpamatujte se, nikdy není pozdě.                                                        Stanek (Fanuel)

Autor: Frantisek Stanek | pátek 26.12.2008 13:54 | karma článku: 13,10 | přečteno: 1481x