Každý chvilku tahá pilku. Ale chudoba i drahota s inflací je cestou. Transformace 21.

Tak jsem zase zpátky a s údivem se na mne  hrnou zprávy. Typu kdo, co komu zdražil. A že republika bude dělat. Konečně to, co má. Tedy chránit zájmy lidu. České republiky.Který se dostal do pasti KAPITÁLU. Zisk je přece taky cesta.

Poslouchám ty ekonomy, kteří jsou z celého světa. A radí, co by jsme měli dělat. V České republice. Jeden je z Anglie,druhý z USA atd. A skoro se všichni bojí říci, že naše ekonomika bude trpět. Bude trpět i republikový rozpočet. Ten sice díky inflaci naroste (DPH, spotřební daň) skoro 12% březen 2022 na neuvěřitelnou výši. Co s tím bude, ale dělat Česká vláda. Je mi a bude takovou malou záhadou.

Ještě leden 2022 se ti samí ekonomové dohadovali zda bude inflace 6% nebo 8%. Je vidět, že se musíme obrátit k selskému rozumu. Počítat i s tím, že prostě bude.  Ouzko a nejenom Rakousko. Lidová moudrost říká, že ve sklepě mít brambory a uhlí, tak se přežije. Ovšem, co dělá Česká vláda ? Že nemá ani to uhlí ani ty brambory. Abych to tedy napravil uhlí máme, ale s těmi brambory i plynem s ropou si tak jistý nejsem. Jasně ty brambory je takový příměr.

A teď na pole ekonomie.

Česká vláda se chová v krizové situaci, jako slon v porceláně. Nekouká na pravo ani na levo. A jen nesmyslně osekává republikový rozpočet. To může fungovat jen po určitou dobu. Za podmínek, že se na nás nehrne spousta. Jobovek.

Tou první jobovkou je INFLACE. Tou druhou jobovkou je energetická krize, jako za dr Husáka, ovšem ta trvala jen po zimní měsíce. Tou třetí jobovkou celková chudoba České republiky ve smyslu 2.5 mil seniorů důchodců. A 500 tisíc invalidních spoluobčanů, kteří jsou závislí na poskytované péči včetně jejich finanční výši. Že tohle nemůže žádná vláda zvládnout bez transformace republiky 21 je jasné i těm, co na poli pěstují. Ty brambory.

Závěr:

5 koalice se domluvila na cestě pro budoucnost, ale zatím se to jeví, jako cesta do doby temna obrození F.L. VĚKA.  Obrození potřebujeme, jako koza drbání. Ovšem to by jsme museli mít tu intelektuální linku.

Transformace 21.

Jednou z cest transformace republiky 21 je důchodová reforma po vzoru Rakouska, či SRN..NSR.To je první krok.

Tím druhým krokem je zákon o sociálních službách a péči. Třetím krokem je zákon o sociálním bydlení v závislosti se stárnoucí populací a nedostatkem financí na zaplacení nájmu a to i z různých důvodů. Není přece důvod, aby republika sanovala malé mzdy, které nezaručí řádný a důstojný důchod. To vše v závislosti věku a zdraví jedince. Proto  (Kapitál) bude muset ve svých záměrech zohlednit i hledisko, určitého počtu sociálních bytů ve výstavbě. Jako jeden z prvku nového směru republiky. 

Dále mzdová politika bude muset. Reflektovat, že nejsme otroci kapitálu a že mzda by měla zaručit, jak důstojný život a tedy i důstojný důchod. Někdy se musím smát těm dnešním kapitalistům. Jak ohlupují společnost, že nemají na vyšší mzdy. Z těch a těch důvodů.  Tak jen připomenu. Je nutné zrušit agentury práce, jako jeden z nástrojů otrokářství. Fakturace 300 otrok 100, kde to jsme ??

No jistě jsme tam, kde nás byznys mafie po roce 1989 chtěla mít. Držte ústa a krok. Ano jistě je to možné tvrdit, jen po zkušenostech po roce 1980. Kdy někdo  podnikal na povolení ONV. Kdo ví, co to bylo a pro koho. Tak pochopí, že dnešní kapitalismus je ostudou 21. V České republice. 1989::::2022

S.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Frantisek Stanek | pátek 11.3.2022 1:35 | karma článku: 17,99 | přečteno: 411x