Karel Gott a jeho vyznání: Dajli medajli-2010

Oceňování za socialismu různými vyznamenáními  (dajli -nedajli) mělo jeden důležitý moment a tím bylo obrátit občana k budovatelskému úsilí, které ve jménu socialismu ve své době bylo genocidní. A v zásadě se i jednalo o segregaci minoritních skupin při budování reálného socialismu. Tedy zločiny proti lidskosti. K. Gott si byl dobře vědom, že za socialismu musí být slouhou režimu, tak jako dalších několik miliónů občanů. To je všem jasné!! Ale rok 1985 je zlomový. Je dlouho po Antichartě, kterou K.Gott podepsal. A ejhle Gott se stává národním umělcem. Ovšem, kdyby antichartu nepodepsal a neodsoudil, tak se národním umělcem nestal. Fakt nekecám. K. Gotta na 1000%, by dr. Husák neocenil národním socialistickým umělcem. Na západě dostal také ocenění ve svobodných demokraciích i Havel, ale také doma ho Husák ocenil. Ale kdo ví, co byla STB a komunistická strana, tak musí být překvapen, že se nikdo neptal, že z imperialismu, od iperialistů dostává ocenění Gott, Havel. Havel prý byl disident.!! Jaky?? O tom by mohli vyprávět pamětníci, co s ním byli v kriminále za socialismu.   Prostě paráda.

Karel Gott v jednom pořadu ČT  o cenách (retrománie.cz) pravil, že umělec se nesměl (nesmí) zamazat s příslušným režimem, už ale nepokračoval, co tím zamazáním myslí. Režim do kterého se občan narodí  si občan  nevybírá. To je skutečnost. Tolik na chabou obranu Karla Gotta, který ale musel vědět a i věděl, že režim je nedemokratický a s jeho uměleckou tvorbou to nemá nic společného. Prostě Gott  si žil v kapitalismu a jeho spoluobčané žili v socialismu. Ani nechci pomyslet kolik, že vydělával Gott vlastenec (lajlalajlalajl) ročně a kolik vydělával dělník otrok (s rudou knížkou) v dolech (uf, uf).

Jinak Karel Gott  při jeho inteligenci,  jistě věděl, že režim, který ho protěžoval na úkor jiných umělců si vyumělkovaného Gotta koupil za jeho lokajskou povahu viz. ANTICHARTA.  A o tom by mohl vyprávět Matuška, který kliky neleštil a byl stejně hrán (umělecká tvorba) doma  a možná i více, než pseudovlastenec Gott.  

Matuška emigroval, protože režim ho šikanoval, nechtěl dělat poskoka režimu a dal to vědět. Karel Gott neemigroval, protože Husákův režim si ho koupil za skývu chleba o dvou kůrkách a  nešikanoval. Jen a jen  protěžoval, tolik pravda. Snaha mluvit o lásce a pravdě och, jak úsměvné, ze strany Karla Gotta.

Gott tvrdí v pořadu ČT retrománie.cz , že vyznamenání od dr. Husáka a od ss. Klause jsou plnohodnotná a jsou odměnou za jeho práci. Je to sprostá lež.

Ovšem, že to nemůže být pravda. Stát, který potlačuje občanská i lidská práva a neumožňuje základní atributy demokracie a  takový stát, byl za dr. Husáka před rokem 1989. Je jisté, že vyznamenání takového státu je zločinecké, jako celý jeho režim.

A to chytrák s. Gott musel vědět.

Jinou otázkou je ocenění od ss. presidenta Klause, který  také s. Karla Gotta pozval na hrad, jako dr. Husák a zde ho odměnil nějakou cenou. Ta už ale asi zamazaná nebyla, přestože  sám dnešní režim je zamazán socialismem.

Přesně tak, jako před rokem 1989. Taková je pravda s. Karle Gotte.

Stanek Frantisek Fanuel

Autor: Frantisek Stanek | neděle 14.11.2010 6:48 | karma článku: 14,40 | přečteno: 1024x